Διεθνή

Ανατροπή στην Χειμάρρα: Πέρασε μπροστά ο Φρέντι Μπελέρη

Νωρίτερα υπήρξε ένταση και η καταμέτρηση σταμάτησε

Parallaxi
ανατροπή-στην-χειμάρρα-πέρασε-μπροστ-1007564
Parallaxi

Σε απόλυτο «ντέρμπι» οδηγείται η εκλογική διαδικάσια στην Χειμάρρα, καθώς τις τελευταίες ώρες φαίνεται να περνά μπροστά στις ψήφους ο υποψήφιος της ομογένειας, Φρέντι Μπελέρη ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή (12/5) και κρατείται σε φυλακή στα Τίρανα.

Ενώ φαινόταν να προηγείται ο εκλεκτός του Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο, στα 21 από τα 36 τμήματα που έχουν καταμετρηθεί ο Φρέντι Μπελέρη φαίνεται να περνά μπροστά με 50,44% των ψήφων έναντι 49,56% του σοσιαλιστή Γκόρο.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης.

Πάντως, κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ένταση και η καταμέτρηση σταμάτησε για μερικές ώρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ομογενείς στην κάμερα του Mega, η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα