Ελλάδα

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Η πρώτη εκτίμηση για Καθαρά Δευτέρα

Πώς θα κάνουμε κούλουμα

Parallaxi
ανατροπή-στο-σκηνικό-του-καιρού-η-πρώ-559075
Parallaxi

Μία ήπια καιρικά ημέρα θα έχουμε σήμερα, Τετάρτη 15 Φλεβάρη, με λίγες νεφώσεις και βροχές σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Από αύριο, Τσικνοπέμπτη, ο καιρός αλλάζει και τα θερμόμετρα ανεβαίνουν, την Καθαρά Δευτέρα όμως θα την γιορτάσουμε με άλλο… καιρό.

Η καλοκαιρία, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κρατήσει έως και την Κυριακή 19 Φλεβάρη. Το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, με τα μεσημέρια να θυμίζουν έντονα Άνοιξη. Αιτία για αυτή την αλλαγή είναι οι πολικές αέριες μάζες που φεύγουν από τη χώρα μας και μετακινούνται προς την Τουρκία και στη θέση τους έρχονται πιο θερμές μάζες από την κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, παρά τα 19άρια με 20άρια τα μεσημέρια, θα έχει κρύο κατά τις βραδινές ώρες και τα ξημερώματα.

Αυτό το σκηνικό δεν θα κρατήσει, όμως, για πολύ, καθώς, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο χειμώνας επιστρέφει από την άλλη εβδομάδα και θα κάνει πολύ κρύο τέλη Φλεβάρη, συμπεριλαμβανομένης και της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως, είπε ο μετεωρολόγος του Open, το κρύο θα διαρκέσει έως και το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου με εξάρσεις και υφέσεις.

Παρόμοια πρόγνωση έκανε χθες και ο Σάκης Αρναούτογλου, που ανέφερε πως η εβδομάδα θα κλείσει με αρκετή ζέστη και ανοιξιάτικο καιρό. Από τις 21 και 22 Φεβρουαρίου αλλάζει και πάλι ο καιρός με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και από εκεί και πέρα ως τις αρχές Μαρτίου θα πάμε σε αλλαγή του καιρού η οποία είναι «νωρίς ποιες χώρες θα δεχθούν βροχές και ποιες χιόνια».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα