Αναβολή εκδηλώσεων λόγω εθνικού πένθους και στη Θεσσαλονίκη

«Σήμερα το τραγούδι πρέπει να δώσει την θέση του στην σιωπή».

Parallaxi
αναβολή-εκδηλώσεων-λόγω-εθνικού-πένθ-344758
Parallaxi

Η ανείπωτη τραγωδία που κόστισε ανθρώπινες ζωές και κατέκαψε την Αττική οδήγησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος. Ήδη, από σήμερα το πρωί, αρκετές καλλιτεχνικές παραγωγές αλλά και γραφεία Δήμων ξεκίνησαν να εκδίδουν ανακοινώσεις σχετικά με τις αναβολές προγραμματισμένων εκδηλώσεων στη σκιά της μεγάλης καταστροφής.

Διαβάστε τα πάντα σχετικά με τον τραγικό απολογισμό της φωτιάς ΕΔΩ.

Στη Θεσσαλονίκη, ματαιώνεται εκδήλωση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ενώ πολλές είναι και οι συναυλίες, περιφερειακά και κυρίως στην Αττική, που δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ακυρώσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική. Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στις σκηνές του ΚΘΒΕ, για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας.

Επίσης, δε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις:

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 Ασκητική (21:00, Βασιλικό Θέατρο)

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 Δε σε ξέχασα ποτέ (21:00, Βασιλικό Θέατρο) Οι Ηλίθιοι (21:30, Πολίχνη – Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης)

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 After the Campsite: Από δω κι εμπρός (21:00, Βασιλικό Θέατρο)

Ακύρωση παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Λόγω εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα μας, ακυρώνεται σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, η προγραμματισμένη, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, παράσταση «Από το γάμο στο διαζύγιο» από το Θεσσαλικό Θέατρο. Το Θεσσαλικό Θέατρο με έκτακτο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ακυρώνει και άλλες παραστάσεις του στην περιφέρεια.

Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Θερμαϊκού

Ως ένδειξη συμπαράστασης και ανθρώπινης αλληλεγγύης οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου αναβάλλονται. Νέες ημερομηνίες, κατά συνέπεια, θα ανακοινωθούν για τα εγκαίνια των τριών έργων αποκατάστασης των πρανών στο χώρο του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας, που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης 26 Ιουλίου, καθώς και για τη θεατρική παράσταση «Κατά Φαντασίαν Ασθενής», το βράδυ της ίδιας μέρας στο Αμφιθέατρο «Πεύκα» στη Ν. Μηχανιώνα.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά τη λήξη του 3ήμερου εθνικού πένθους την Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε προχωρήσει σε ματαίωση των όλων εκδηλώσεών του για το εν λόγω χρονικό διάστημα, αποφάσισε την αναβολή και των υπόλοιπων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Μηχανιώτικων 2018 – Γιορτή Σαρδέλας, προγραμματισμένων μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου.

Αναβάλλεται η Γιορτή Σαρδέλας στην Καλαμαριά

Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη εκδήλωση – Γιορτή της Σαρδέλας, που θα πραγματοποιούνταν στο Πάρκο Ούλοφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη, αναβάλλεται εξαιτίας της τραγωδίας από τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Αττική. Ο Δήμος Καλαμαριάς σε ένδειξη συμπαράστασης στην εθνική τραγωδία και σεβόμενος το εθνικό πένθος αποφάσισε την αναβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης και αργότερα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της εκδήλωσης.

Αναβολή στον Χορτιάτη

Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, τη μεγάλη οδύνη και την ανείπωτη θλίψη για την πύρινη λαίλαπα που προκάλεσε την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, εκατοντάδων σπιτιών και περιουσιών, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ματαιώνει τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις του. Συγκεκριμένα ματαιώνεται το παραδοσιακό πανηγύρι-«Κουρμπάνι» την Πέμπτη 26 Ιουλίου, για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος.

Αναβολή στη Βέροια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» ανακοινώνει ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη συναυλία της Ελένης Βιτάλης με το Νίκο Ζιώγαλα για την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, λόγω συμμετοχής του Συλλόγου στο εθνικό πένθος της τραγικής απώλειας δεκάδων ανθρώπων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Νέα ημερομηνία της συναυλίας της Ελένης Βιτάλη με το Νίκο Ζιώγαλα θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιο Χωραφά».

Αναβολές στην Περιφέρεια Αττικής

Λόγω των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν στην Αττική, αναβάλλονται οι παρακάτω προγραμματισμένες συναυλίες:

ΧΑΪΝΗΔΕΣ στο Πεδίο του Άρεως, Τετάρτη 25 Ιουλίου

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, στις παλιές φυλακές Ωρωπού, Σάββατο 28 Ιουλίου.

Αναβολή στη συναυλία της Κατερίνας Πολέμη στην Αθήνα

«Σήμερα το τραγούδι πρέπει να δώσει την θέση του στην σιωπή. Η αποψινή συναυλία μας στο Δόρα Στράτου αναβάλλεται. Συμπαρασταθείτε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Στέλνω την αγάπη μου, κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Η σκέψη μας είναι μαζί τους», ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής Well Art Live.

«Η σημερινή συναυλία (Τρίτη 24 Ιουλίου) της Κατερίνας Πολέμη “Αγάπη, love, amor” στο θέατρο Δόρας Στράτου αναβάλλεται εξαιτίας των τραγικών γεγονότων που συμβαίνουν από χθες στην Αττική. Υποβάλλουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των συμπολιτών μας που χάθηκαν.Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και περνούν δύσκολες στιγμές».

Αναβολή των μουσικών εκδηλώσεων στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοινώνει την αναβολή όλων των μουσικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Ζάππειο και τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα βρεθεί στο πλευρό των πληγέντων με κάθε δυνατό τρόπο και κάθε πρόσφορο μέσο.

Ακύρωση παραστάσεων στην «Ταράτσα του Φοίβου»

«Λόγω των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στην Αττική, η επιχείρηση και οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες για τις 25 και 26 Ιουλίου παραστάσεις στην ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Aναβολή της παράστασης του Παύλου Παυλίδη στο Gazarte

Το gazarte και ο Παύλος Παυλίδης εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για τα τραγικά γεγονότα στην Αττική και ως συνέπεια αυτών αποφασίζουν να αναβάλλουν την προγραμματισμένη για αύριο 25 Ιουλίου παράσταση στο Roof Stage. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του live είναι η Τετάρτη 29 Αυγούστου. Προς ενημέρωση όλων όσοι έχουν αγοράσει ήδη το εισιτήριό τους, αναφέρουμε ότι αυτό μεταφέρεται και ισχύει κανονικά για τη νέα παράσταση.

*Η ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ*

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα