Ελλάδα

Ανδραβίδα: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη του F4 που κατέπεσε

Όλη τη νύχτα θα συνεχισθούν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του μαχητικού

Parallaxi
ανδραβίδα-άκαρπες-οι-έρευνες-για-τον-κ-967308
Parallaxi

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom ΙΙ που έπεσε σήμερα το πρωί ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα.

Η αγωνία για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, συνεχίζεται καθώς μέχρι τώρα οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, «σήμερα και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών».

 Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας συγκυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Πτώση F4 Phantom – Τα πρώτα λόγια του πατέρα του πιλότου

Το MEGA επικοινώνησε με τον πατέρα του αγνοούμενου πιλότου, ο οποίος είπε: «Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη, Αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά».

Όλη νύχτα θα συνεχιστεί η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4 Phantom II, που κατέπεσε το πρωί.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 (τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Λίγο πριν τις 16:00, εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης του F-4 Phantom II, υποσμήναγος Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Το μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα