Ανδρουλάκης: Θέλω μια ειρηνική νίκη στις 12 Δεκέμβρη

Δεν με ενδιαφέρει η διχόνοια, με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους, να πάμε ενωτικά

Parallaxi
ανδρουλάκης-θέλω-μια-ειρηνική-νίκη-στ-852643
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

«Η νίκη μου θέλω να είναι μια ειρηνική νίκη. Με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα. Αυτό είναι για μένα η πυξίδα, ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας και έφεραν διχόνοια, δεν με αφορούν και δεν θα τις ακολουθήσω» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στην εκπομπή «Σήμερα», στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Δεν απευθύνομαι μόνο σε αυτούς που με ψήφισαν. Απευθύνομαι και στους 270.000 πολίτες. Δεσμεύομαι ότι αν μου δώσουν αυτή τη δυνατότητα, αν με τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή, θα τους προσφέρω ένα ανοιχτό, σοσιαλδημοκρατικό, ισχυρό κόμμα, ένα κόμμα αξιοκρατίας και διαφάνειας. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Θα είμαι εγγυητής και της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ζητώ από όσους μας τίμησαν, να έρθουν να μας ξανατιμήσουν και τους δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ, δεν θα τους απογοητεύσω ποτέ».

Ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. «Είναι άλλη η πρώτη και άλλη η δεύτερη εκλογή. Είναι μια μάχη που ξεκινάει από το μηδέν. Θα κάνω την ίδια πολιτική εκστρατεία με τους ίδιους όρους. Δεν με ενδιαφέρει η διχόνοια, με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους, να πάμε ενωτικά, για να φέρουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Δίνοντας απαντήσεις σχετικά με το θέμα του «4-2-1», ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός ότι ήμουν γραμματέας, δεν ευσταθεί. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2012, εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013 και μάλιστα διαφώνησα δημοσίως για αυτή την πρακτική. Επιπλέον, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που εξελέγην το 2013, εξελέγην υπό έναν όρο, ότι όσοι μπήκαν στο 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Με δική μου ψηφοφορία λοιπόν και επειδή διαφωνούσα με το 4-2-1». Άρα «όχι μόνο δεν ισχύει, για μένα είναι αδιανόητα τέτοια fake news. Η δική μου άποψη ήταν όχι μόνο κατά του 4-2-1, αλλά έκανα και το καταστατικό μας, ώστε όσοι το εκμεταλλεύτηκαν, να αποκλειστούν από τα κεντρικά όργανα και να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες».

Εξηγώντας αναλυτικά τις θέσεις του για το θέμα της ειδική πλειοψηφίας στο Συμβούλιο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το βέτο για τα ενταξιακά το θέλουμε και δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία, για θέματα κυρώσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εδώ όμως υπάρχει κάτι σοβαρότερο, αυτά που λέω τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε τότε να αλλάξουμε το Ευρωσύνταγμα, με άρθρα στον ξένο τύπο εκείνης της εποχής (Politico), ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας στις διαπραγματεύσεις. Επίσης σε άρθρο του τότε εκπροσώπου της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, είχε τονιστεί ότι ο Υπ. Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ήθελε την ειδική πλειοψηφία. Άρα εμείς συμφωνούσαμε τότε, αλλά τώρα υπάρχει άλλη άποψη;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με το θέμα της Κύπρου, πρόσθεσε ότι «το βέτο που μπήκε η Κύπρος στην ΕΕ, δεν είναι το ίδιο βέτο, να σταματήσουμε και αυτά τα fake news. Η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ με κάτι που δεν αλλάζει, πως ότι όταν εντάσσονται οι χώρες, χρειάζεται ομοφωνία για να μπουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που λέω είναι για θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Εξειδικεύοντας σχετικά, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Θέλουμε να βάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία; Ο Όρμπαν εκβιάζει και δεν παίρνουν κυρώσεις γιατί θέλουμε ομοφωνία».

Επιπλέον, το θέμα θα μπορούσε να έχει και εφαρμογή στην κατάργηση των φορολογικών παραδείσων και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ: «Δεν μπορεί σήμερα στην Ευρώπη να υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι και να μην υπάρχει μια ειδική πλειοψηφία να τους καταργεί και να χάνουμε δισεκατομμύρια οι Έλληνες πολίτες. Τρίτο θέμα, ο Προϋπολογισμός. 110 δισ. έχασε η ΕΕ από τους εκβιασμούς Ορμπάν, Πολωνών, Ολλανδών από τις επιδοτήσεις. Από αυτά, 3 δισ. έχασε η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Τα λέω αυτά γιατί θέλω να έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική. Κοιτάμε μπροστά ,ο κόσμος θέλει αλλαγές. Θέλει μια Ελλάδα ισχυρή μέσα σε μια Ευρώπη αλληλεγγύης».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα