Ελλάδα

Ανδρουλάκης: «Για τον κ.Μητσοτάκη κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά»

«Αφήστε τις θεωρίες συνωμοσίας κ. Μητσοτάκη – Απαντήστε για το κομματικό ρουσφέτι του σταθμάρχη»

Parallaxi
ανδρουλάκης-για-τον-κ-μητσοτάκη-κάθε-989823
Parallaxi

Στην Άρτα περιόδευσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου αναφέρθηκε εκ νέου στην «προπαγάνδα» – όπως την χαρακτήρισε – της Νέας Δημοκρατίας περί «τερατογενέσων» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «για τον κ. Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό του επιτελείο, κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά.

»Ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη και τους πρωταγωνιστές της δραχμής, αυτός συνεχίζει να διασπείρει fake news, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες».

«Ο κ. Μητσοτάκης να πει ποιος από τη ΝΔ έκανε ρουσφέτι στον σταθμάρχη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει τις «θεωρίες συνωμοσίας» και να απαντήσει σε ένα και μόνο ερώτημα: «Το πόρισμα της Επιτροπής, που ο ίδιος διόρισε, λέει ότι ο μοιραίος σταθμάρχης πήρε παράνομη μετάταξη. Τι έχει να πει στους υπουργούς του, κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι, μη σεβόμενοι τους νεκρούς, δήλωναν ότι η εν λόγω μετάταξη είναι νόμιμη; Ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος στη Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό το κομματικό ρουσφέτι;».

Και προσέθεσε: «Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι χαραγμένο στη συλλογική μνήμη και ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την απόλυτη αλήθεια για τη Σύμβαση 717, η οποία εάν είχε υλοποιηθεί, αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θα ζούσαν, όπως και για τις παράνομες ενέργειες αυτών, που δεν επέτρεψαν να υπάρχει έλεγχος ασφαλείας στα τρένα».

«Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία»

Ερωτηθείς για το προεκλογικό σποτ του κόμματος Ερντογάν, στο οποίο εμφανίζονται νησιά του Αιγαίου και η Δυτική Θράκη ως τουρκικά εδάφη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «ο κ. Ερντογάν αλλά και ο κ. Κιλιτσντάρογλου συνεχίζουν κάθε μέρα τις προσκλήσεις εις βάρος της πατρίδας μας».

«Η απάντηση σε αυτή την εθνολαϊκιστική πολιτική, που υπονομεύει κάθε συνθήκη καλής γειτονίας με την Ελλάδα, πρέπει να είναι συγκροτημένη από όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε πως «όποια ευρωπαϊκή χώρα συνεχίζει την επομένη των τουρκικών εκλογών, μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, να πωλεί όπλα στην Τουρκία είναι συνένοχος».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε κάτι που υποστηρίζει από καιρό, ότι στην Τουρκία πρέπει να επιβληθεί εμπάργκο όπλων, «ώστε να καταλάβουν ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν πρόκειται να επιτρέψει να χρησιμοποιούν όπλα σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα