Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Στη φυλακή ακόμα και ο Μητσοτάκης αν έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον

«Η ΕΥΠ με παρακολουθούσε με εντολή Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη πολιτική μου περίοδο της ζωής μου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Parallaxi
ανδρουλάκης-στη-φυλακή-ακόμα-και-ο-μητ-1009373
Parallaxi

Όποιος έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον και έχει αποφανθεί για αυτόν η δικαιοσύνη θα πρέπει να πάει φυλακή, ακόμη και εάν πρόκειται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό ήταν το ερώτημα ετέθη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον ίδιο να συμφωνεί και να μιλά για παρακράτος και να τονίζει πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τις πολιτικές τους ευθύνες, όποια θέση και να κατέχουν.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως η «ΕΥΠ με παρακολουθούσε με εντολή Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη πολιτική μου περίοδο της ζωής μου» και όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευρωπαϊκό ευνομούμενο κράτος πρέπει «ο καθένας να πληρώσει τις ποινικές ευθύνες του», ενώ έφερε ως παράδειγμα και τον Σαρκοζί ο οποίος καταδικάστηκε στην Ιταλία.

«Θέλω μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Είσαι ολιγάρχης και κάνεις παράνομες πράξεις; Πας στη δικαιοσύνη και αναλαμβάνεις την ευθύνη. Είσαι πολιτικός; Υπουργός, πρωθυπουργός, βουλευτής και κάνεις υποκλοπές, παρακράτος, παρακολουθήσεις; (Ισχύει τον ίδιο)», τόνισε και συνέχισε:

«(Παρακολουθούσε) τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Πού πήγαν αυτά τα στοιχεία; Πού ξέρω εγώ ότι δεν τα έχει τρίτη χώρα στα χέρια της; Θα πληρώσεις στη δικαιοσύνη τις ποινικές σου ευθύνες. Αυτή είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όσο ψηλά και να είσαι, να σε αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη όπως το λαό. Κανονικά και όχι να υπάρχει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας.

«Είναι λάθος η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας ανακριτική στα πρόσωπα. Εγώ λέω πρώτα εξεταστική, χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, θα έρθουν τα πρόσωπα που δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθουν, θα έχουμε όλα τα στοιχεία μετά ανακριτική», συνέχισε για το ζήτημα των υποκλοπών και σημείωσε.

«Εγώ είμαι πρώτος που αποκάλυψα το σκάνδαλο αυτό και δέχτηκα έναν πόλεμο από τη ΝΔ για έναν χρόνο πως ήμουν πράκτορας των ξένων δυνάμεων και έπρεπε να έρθει το debate για να πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν αποτελούσα εθνικό κίνδυνο και αυτό πρέπει να το δει η ελληνική δικαιοσύνη γιατί υπέγραψε για εθνικούς λόγους (την παρακολούθησή μου) η κυρία Βλάχου;».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα