Top

Άνευ προηγουμένου οι θάνατοι από covid-19 στη Βουλγαρία

Η κατάσταση της πανδημίας στον πλανήτη το τελευταίο 24ωρο.

Parallaxi
άνευ-προηγουμένου-οι-θάνατοι-από-covid-19-στη-841072
Parallaxi

Οι υγειονομικές αρχές της Βουλγαρίας κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους 334 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμό άνευ προηγουμένου, καθώς η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου έχει εμβολιαστεί το χαμηλότερο ποσοστό του πληθυσμού έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 5.286, αρκετά κάτω από το ρεκόρ του Οκτωβρίου.

Στα βουλγαρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 734 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κατά τα επίσημα δεδομένα. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν επί του παρόντος τις 114.000.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βουλγαρία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 25.408 νεκρούς επί συνόλου 638.048 μολύνσεων.

Γερμανία: Πάνω από 21.800 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 22.832 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.804.378, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 169 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 96.727 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βρετανία: 57 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 32.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.322 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 57 ασθενείς με την COVID-19.

Επισήμως, η πανδημία του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 141.862 ανθρώπους επί συνόλου 9.334.231 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο ασθενείς που απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 8.966 ασθενείς με την COVID-19.

Οι μολύνσεις μειώθηκαν κατά 16,6% την τελευταία εβδομάδα, αντίθετα όμως οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 8,2%, σύμφωνα με τις αρχές.

Η κυβέρνηση έχει άρει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα επικαλούμενη την πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης. Πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι, το 87% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και το 79% έχει εμβολιαστεί πλήρως, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Συνεχίζεται η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων, που έχει ξεπεράσει το 17% του πληθυσμού-στόχου: τις έχουν λάβει 10 εκατομμύρια πολίτες της Βρετανίας.

Γεωργία: 74 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Δημόσιας Υγείας της Γεωργίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.191 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 74 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού από την εκδήλωσή της στην πρώην σοβιετική δημοκρατία την 26η Φεβρουαρίου 2020 έχει φθάσει τους 10.509 νεκρούς επί συνόλου 755.046 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Ως χθες σε όλη τη χώρα είχαν χορηγηθεί πάνω από δύο εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Από την 1η Δεκεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ στη χώρα το λεγόμενο Πράσινο Πάσο. Το μέτρο υποχρεώνει τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και ανάρρωσης, ή υποβολής σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα για να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους όπως καταστήματα, εστιατόρια και κινηματογράφοι, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Αυστραλία: Οι ανεμβολίαστοι για την COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να πεθάνουν

Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι 16 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας σε έκθεσή του, καθώς αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες να ανοσοποιηθούν, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει νέα στρατηγική, η Αυστραλία να ζήσει με τον νέο κορονοϊό.

Τα δεδομένα του υπουργείου δείχνουν πως μόλις το 11% από τους 412 ανθρώπους οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας του ξεσπάσματος της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο τετράμηνο, ως τις αρχές Οκτωβρίου, ήταν πλήρως εμβολιασμένο. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων αυτών ήταν τα 82 έτη.

Μόλις το 3% των ανθρώπων που εισήχθησαν σε ΜΕΘ είχαν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους. Πάνω από το 63% των κρουσμάτων μεταξύ της 16ης Ιουνίου και της 7ης Οκτωβρίου ήταν ανεμβολίαστο.

«Οι νέοι που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου είχαν χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασαν σοβαρή μορφή της νόσου, ενώ οι ανεμβολίαστοι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν (σοβαρά) συμπτώματα της COVID-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο», διευκρίνισε ο Κέρι Τσαντ, επικεφαλής υγειονομικός αξιωματούχος της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα ευρήματα αυτά συνάδουν χονδρικά με εκείνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, που προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι 11 φορές πιθανότερο να υποκύψουν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 σε σύγκριση με όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η Αυστραλία είχε καταφέρει να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία ως τον Ιούλιο φέτος, όταν ξέσπασμα που αποδόθηκε στη Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, ανάγκασε τις αρχές να επιβάλουν επί μήνες lockdown στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στην Καμπέρα, με άλλα λόγια στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας και στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, οι πόλεις αυτές χαλαρώνουν τους περιορισμούς, αφού ξεπεράστηκαν οι στόχοι να εμβολιαστεί πλήρως το 70% ως και το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας. Στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, η εκστρατεία ανοσοποίησης μοιάζει να έχει επιπεδωθεί, καθώς η κάλυψη με τουλάχιστον την πρώτη δόση έχει φθάσει σχεδόν το 94% των πολιτών άνω των 16 ετών.

Σχεδόν οι μισοί από τους 1.841 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και περίπου το 87% των σχεδόν 183.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Αυστραλία αποδίδονται στην παραλλαγή Δέλτα. Ωστόσο, ο λόγος των θανάτων προς μολύνσεις φέτος είναι χαμηλότερος από αυτόν της περασμένης χρονιάς, χάρη στη ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών μετά τον Ιούλιο.

Βιετνάμ: Σχεδόν 8.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.988 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να αυξάνεται στις 976.672.

Ο απολογισμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν έχει πλέον φθάσει τους 22.598, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί στη χώρα των 98 εκατομμυρίων κατοίκων πάνω από 91 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η συντριπτική πλειονότητα των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό στο Βιετνάμ (επακριβώς οι 971.711) έχει διαγνωστεί μετά τα τέλη του Απριλίου, όταν εκδηλώθηκε το τρέχον κύμα της πανδημίας, που οφειλόταν στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα. Ως τον Μάρτιο, στη χώρα της Ασίας δεν είχαν διαγνωστεί παρά λίγες περισσότερες από 2.500 μολύνσεις από τον ιό και οι θάνατοι δεν ήταν παρά μόλις 35.

Ινδία: 332 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.126 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 332 ασθενείς με την COVID-19.

Με 461.389 θανάτους επί συνόλου 34,38 εκατ. μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, η υποήπειρος των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα