Ελλάδα

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Κροατίας από τον Δήμο Αριστοτέλη

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Αν. Χαλκιδικής ως προορισμού, στην κροατική τουριστική αγορά.

Parallaxi
άνοιγμα-στην-τουριστική-αγορά-της-κρο-669686
Parallaxi

Aristotelis-Split+4

Παρουσίαση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην κροατική τουριστική αγορά έγινε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του δήμου Αριστοτέλη, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του νεοσύστατου cluster επιχειρήσεων του δήμου στο νησί Σόλτα του Σπλιτ της Κροατίας.

Ο δήμος Αριστοτέλη πρόβαλε τον τρόπο με τον οποίο η τοπική πρωτογενής παραγωγή εντάσσεται στο τουριστικό προϊόν ως αναπόσπαστο τμήμα του. Η παρουσίαση εστίασε στην ανάδειξη του οίνου ως του τοπικού προϊόντος, που μετατρέπεται σε επίκεντρο τοπικής οινοτουριστικής ανάπτυξης με τέσσερα οινοποιεία στα γεωγραφικά όρια του δήμου, είκοσι παραδοσιακά τσιπουροκάζανα και δώδεκα μοναδικούς οινότοπους εντός της Αθωνικής Πολιτείας.

Όπως αναφέρθηκε, άλλωστε, κατά την παρουσίαση, πέρα από τον Αθωνικό Οίνο, που αποτελεί το απόλυτο οινικό brand της Ανατολικής Χαλκιδικής, εκείνο που συνδέει το τοπικό προϊόν με την αριστοτελική του διάσταση είναι η αναβίωση των συμποσίων στα τοπικά οινοποιεία κατά το πρότυπο των αντίστοιχων αρχαιοελληνικών διοργανώσεων.

Κατά την παραμονή του στην Κροατία ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σπλιτ, Andro Krstulovic Opara, με τον οποίο συζήτησε την πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη, για τη συνεργασία των δύο περιοχών στη δημιουργία μιας οινικής δικτύωσης, που θα προωθεί την Ανατολική Χαλκιδική στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ και το αντίστροφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα