Top

Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια με εξαιρέσεις – Τι ισχύει για τα καταστήματα

Δείτε όλες τις νέες εξελίξεις

Parallaxi
ανοίγουν-γυμνάσια-και-λύκεια-με-εξαιρ-366049
Parallaxi

Από αύριο η χώρα χωρίζεται σε δυο επίπεδα ασφαλείας. Το κίτρινο και το κόκκινο. «Στις κίτρινες περιοχές ανοίγουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση, ενώ στις κόκκινες μόνο τα γυμνάσια.

Επίσης από αύριο στις 6 το πρωί και έως στις 8/2 η Αττική μπαίνει σε αυξημένη επιτήρηση. Χαλκίδα, Πάτρα, Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής, Θήρα και Μύκονος μπαίνουν στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Στις αυτές τις περιοχές η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 6 το απόγευμα εκτός της Αττικής.

Στις κίτρινες περιοχές η αγορά θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί τώρα, ενώ θα ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στις κόκκινες περιοχές η αγορά θα λειτουργεί με click away με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία, στα οποία θα εφαρμόζεται το click inside. «Τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών θα λειτουργούν με ραντεβού», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, τόνισε τη σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. «Στο 45% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το 61% των ΜΕΘ COVID της Αττικής είναι πλήρεις.

Η επιτροπή όπως είπε η ίδια, εισηγήθηκε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων σε όλες τις περιοχές εκτός των «κόκκινων», όπου ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, παρουσίασε μια γενική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης ανέφερε ότι «η χρήση της κολχικίνης πρέπει να γίνεται με συνταγή γιατρού». «Είσαστε κουρασμένοι αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα