Αντικειμενικές αξίες: Εκρηκτική άνοδος στις τιμές των ακινήτων

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις τον Μάιο.

Parallaxi
αντικειμενικές-αξίες-εκρηκτική-άνοδ-175849
Parallaxi

Tο βασικό προσδιοριστικό παράγοντα επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών αποτελούν οι εμπορικές τιμές, μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το τελευταίο τρίμηνο του 2019, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018. Όσον αφορά το σύνολο του 2019, στις τιμές των διαμερισμάτων παρατηρήθηκε αύξηση 7,2%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν μόλις 1,8%. Να σημειωθεί ότι οι τιμές πώλησης των ακινήτων που επικρατούν στην αγορά αποτελούν την πυξίδα για τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα αποκτήσουν τον Μάιο τα ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Οι τιμές πώλησης των κατοικιών τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν πάρει τα πάνω τους. Οι αυξήσεις είναι πάνω από 10% στην Αθήνα και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και οι μεταβολές στις αγοραίες τιμές αναμένεται να αποτυπωθούν στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα είναι έτοιμες τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με το newsit.gr,  οι εκτιμητές ακινήτων θα πρέπει έως τις 20 Μαρτίου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τα επίπεδα στα οποία θα πρέπει να διαμορφωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα