Επικαιρότητα

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών οι Έλληνες στρατιωτικοί;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται στα ΜΜΕ.

Parallaxi
αντιμέτωποι-με-ποινή-φυλάκισης-τουλά-316034
Parallaxi

Χθες απορρίφθηκε ακόμα ένα αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης από τη 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σήμερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος πληροφορίες από την τουρκική εισαγγελία, οι δύο Έλληνες ίσως έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο στρατιωτικοί οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο όπου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Αγγελος Μητρετώδης κατέθεσε ότι «δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος» ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης τόνισε πως «επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι, δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διέταξε τη συνέχιση της εξέτασης του ψηφιακού υλικού από τα κινητά των δύο Ελλήνων, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει την ποινή καθώς πρόκειται για παραβίαση συνόρων από δύο στρατιωτικούς που θα έπρεπε να είχαν την ελάχιστη γνώση της περιοχής σύμφωνα με την νομοθεσία το κατώτατο όριο ποινής για τη συγκεκριμένη πράξη είναι τα δύο έτη, ενώ παραμένει και το ζήτημα της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

*Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα