Επικαιρότητα

Απαντήσεις ΣΜΒΕ σε Καραγιάννη και αίτημα συνάντησης με Ζέρβα

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Parallaxi
απαντήσεις-σμβε-σε-καραγιάννη-και-αίτ-574907
Parallaxi

Την αντίδραση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος προκάλεσε η τοποθέτηση της αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε το βίντεο στο σημείο: “5ω:49’:24” ως 5ω:51’:06”

Στην επιστολή τους αναφέρουν:
Βασική επιδίωξη του 100χρονου εργασιακού σωματείου μας με διακριτικό τίτλο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αποτελεί η περιφρούρηση αλλά παράλληλα και η αναθέρμανση της εργασίας, στον τόσο σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία ήδη μιλάμε για το τρίτο κατά σειρά κύμα.
Το γεγονός του ότι τα αντανακλαστικά της αντιδημάρχου Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα προς την κατεύθυνση αυτή, σε καμία περίπτωση δεν μας καθιστά ως συλλογικότητα αιτούντες ρόλο θεσμικού εταίρου. Κάτι το οποίο ισχυρίστηκε με περίσσευμα ειρωνείας, δημόσια στο 2ο Δ.Σ. του Δήμου της 25/01/2021 η κυρία Μαρία Καραγιάννη. Δεν αποτελεί επ’ουδενί  επιδίωξη του ΣΜΒΕ το να λειτουργεί ως θεσμικός εταίρος κάποιου, ο οποίος μάλιστα δεν το επιθυμεί. Ωστόσο η αντιδημαρχία εκτίθεται.
Ως φορέας χρηστής διοίκησης και πολιτισμού, ΟΦΕΙΛΕΙ να συνομιλεί με τις δημοκρατικά δομημένες συλλογικότητες της πόλης καθώς και με τα εκλεγμένα όργανά τους. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτοδίκαια υπάγονται στον τομέα της δεύτερης, δυστυχώς, κατά προτεραιότητα δραστηριότητας της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας, αυτής του Πολιτισμού. Σας καλούμε για μια ακόμη φορά ως κορυφαίο θεσμό της πόλης μας, να τιμήσετε την καθολική ψήφιση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΣΜΒΕ και Δ.Θ. από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θεσσαλονίκης, με την απρόσκοπτη και άμεση ενεργοποίησή του.

Αιτούμεθα άμεσα και δημοσία, συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Πέτρος Καράλης                                                                                Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.

Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος,

Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Δημήτρης Σφίγγος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα