Ελλάδα

H απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη για το πόθεν έσχες του

Τι απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών στους επικριτές του.

Parallaxi
h-απάντηση-του-γιάννη-βαρουφάκη-για-το-π-411927
Parallaxi

Απάντηση σε όσους αντέδρασαν για τον πόθεν έσχες του έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, υπογράμμισε πως έχει φορολογηθεί για τα εισοδήματα του και τόνισε πως δεν οφείλει να απολογηθεί σε κανέναν.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε: «To 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου. Όλα μου τα εισοδήματά πάντα ήταν στο εξωτερικό γιατί εκεί εργαζόμουν. Όλα είναι από άρθρα και ομιλίες. Όλα φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότερους συντελεστές. Το 2016 και 2017 πλήρωσα γύρω στις 500.000 φόρους. Μόνο πέρυσι πλήρωσα φόρο 296.000 ευρώ. Στην δική μου περίπτωση νιώθω περήφανος γιατί τα έφερα όλα εδώ. Μακάρι να υπήρχαν πολιτικοί που να έκαναν εισαγωγή συναλλάγματος».

Για τα ακίνητα στα οποία γίνεται αναφορά στα πόθεν έσχες του δήλωσε: «Δεν έχω μετοχές. Και αυτά τα 9 ακίνητα δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Εγώ έχω ένα σπιτάκι. έχω επίσης, ένα mini, ένα Mazda, τη μηχανή της δική μου, τη μηχανή της Δανάης. Έχω ένα σκάφος 5,85 στην Αίγινα, 29 ετών. Ναι, έχω μια βάρκα».

Όσο για τις πωλήσεις του βιβλίου του είπε «Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν. Έγραψα ένα βιβλίο που έσπασε τα ταμεία σε όλο τον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε 32 γλώσσες. Θα απολογηθώ γι’ αυτό; Μακάρι να πλήρωναν και άλλοι φόρους. Το αν θα μπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήματα του κόσμου θα το κρίνει ο λαός».

Δείτε επίσης: Το πόθεν έσχες Τσίπρα – Μπαζιάνα

Για την πολιτική που ακολούθησε το 2015 υπογράμμισε πως «Δεν είχαμε καμία ζημιά από το 2015. Τα capital controls τα επέβαλλε η ΕΚΤ για να μας πνίξει και να δεχθούμε το μνημόνιο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει μία αναφορά και στην ταινία του Κώστα Γαβρά λέγοντας «Πιστεύω πως ο Σόιμπλε θα δει την ταινία του Γαβρά». 

Διαβάστε σχετικά: Το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Μαρέβας: Μετοχές, ακίνητα και καταθέσεις

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα