Top

Η απαράδεκτη κατάσταση στον Κήπο του νερού και οι εργασίες αποκατάστασης

Οργανώθηκε κατά προτεραιότητα επιχείρηση για την προστασία του φυτικού υλικού αλλά και των ψαριών

Parallaxi
η-απαράδεκτη-κατάσταση-στον-κήπο-του-ν-702859
Parallaxi
Εικόνα facebook Πρόδρομος Νικηφορίδης

Σε μια καταγγελία προχώρησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook o αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης για την κατάσταση που επικρατεί στον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας καλώντας τον Δήμο να βάλει τουλάχιστον μια πινακίδα που να γράφει «Απαγορεύεται είσοδος στα Παιδιά, Εφήβους και Ευαίσθητους Ενηλίκους!»

Αναλυτικά το κείμενο του: 

Τα παρακάτω μου έστειλε φίλη δημοσιογράφος. “Σήμερα μου τηλεφώνησε η Βαφτιστήρα μου, εικοσάχρονη Αναστασία και με ταραγμένη φωνή είπε για το σοκ που έπαθαν μαζί με τον φίλο της , στη βόλτα χθες στον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας.

«Νονά μου είδα εχθές κάτι, που μου ράγισε την καρδιά μου….Στις λίμνες της νέας παραλίας στο “ο κήπος του νερού ” τα ψάρια και οι χελώνες και τα νούφαρα είναι χωρίς νερό! Τα ψάρια τα τσιμπάνε τα κοράκια και αργοπεθαίνουν μέσα στη λάσπη …προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Δήμο Θεσσαλονίκη μα δε πήρα απάντηση…είναι πολύ κρίμα τα ζωάκια αυτά…σε παρακαλώ αν μπορείς κάπως να βοηθήσεις έστω με μια δημοσίευση να τα σώσουμε!» — Η Αναστασία μοίρασε μαζί μου την ανησυχία και την θλίψη της για ότι είδε, γιατί πιστεύει, επειδή είμαι δημοσιογράφος μπορώ να βοηθήσω στο να αλλάξουν τα πράγματα … Μπορώ να κάνω κάτι; 

Προς το παρόν να βάλει ο Δήμος μια πινακίδα: «Απαγορεύεται είσοδος στα Παιδιά, Εφήβους και Ευαίσθητους Ενηλίκους!»

Εργασίες αποκατάστασης από το Δήμο Θεσσαλονίκης 

Σε εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες που είναι διαμορφωμένες στον Κήπο του Νερού, στην περιοχή της νέας παραλίας, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την κινητοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών προκάλεσε το γεγονός ότι η στάθμη του νερού σε ορισμένες λίμνες διαπιστώθηκε να πέφτει. Άμεσα έγινε αυτοψία από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε διαρροή σε δύο λίμνες, ενώ υπάρχει και ίζημα σε κάποιες λίμνες, που πρέπει να καθαριστεί. Ήδη έχουν προγραμματιστεί όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης, ενώ οργανώθηκε κατά προτεραιότητα επιχείρηση για την προστασία του φυτικού υλικού αλλά και των ψαριών που ζουν στις λίμνες όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα. 

Ειδικότερα, τα μικρά ψάρια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενη λίμνη, ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένα μέχρι να επανατοποθετηθούν στο αρχικό σημείο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης, ενώ τα μεγαλύτερα ψάρια μεταφέρθηκαν σε ενυδρείο. Σε παρακείμενη λίμνη θα μεταφερθούν και τα νούφαρα όπως και το υπόλοιπο φυτικό υλικό, μέχρι να καταστεί δυνατή η επανατοποθέτησή τους στο αρχικό σημείο.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαρισμό και στεγανοποίηση και στη συνέχεια επιστροφή του φυτικού υλικού και των ψαριών.

Διαβάστε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα