Διεθνή

Απέραντο πάρκινγκ το Κεντ – Εγκαταστάθηκαν φορητές τουαλέτες

Η Γαλλία ανοίγει τα σύνορα της αλλά μόνο Γάλλοι υπήκοοι μπορούν από αύριο, να επιστρέψουν από τη Βρετανία, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν απόδειξη για αρνητικό τεστ Covid-19.

Parallaxi
απέραντο-πάρκινγκ-το-κεντ-εγκαταστά-700828
Parallaxi
Εικόνα: Twitter

Πάνω από 1.500 φορτηγά είναι εγκλωβισμένα στο Κεντ περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα με την Γαλλία. Το Παρίσι ανακοίνωσε την Κυριακή το κλείσιμο των συνόρων με την Βρετανία για 48 ώρες εξαιτίας του φόβου για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην χώρα.

Τα σύνορα της Γαλλίας με τη Βρετανία θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά οι Γάλλοι υπήκοοι μπορούν από αύριο, Τετάρτη, να επιστρέψουν από τη Βρετανία, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν απόδειξη για αρνητικό τεστ Covid-19, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

“Καλή πρόοδος σήμερα και συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για τα σύνορα”, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών με tweet του. “Θα ενημερώσουμε τους οδηγούς φορτηγών αργότερα σήμερα το βράδυ, αλλά οι οδηγοί ΔΕΝ πρέπει να ταξιδεύουν προς το Κεντ σήμερα το βράδυ.”

Πελώριο «πάρκινγκ» το Κεντ – Εγκαταστάθηκαν φορητές τουαλέτες 

Το δημοτικό συμβούλιο του Κεντ αναφέρει ότι έχουν εγκατασταθεί φορητές τουαλέτες σε διαστήματα 1 χιλιομέτρου κατά μήκος του τμήματος M20 όπου σταθμεύουν περισσότεροι από 600 οδηγοί. Αλλά και στο αεροδρόμιο του Μάνστον, όπου σταθμεύουν 2.220 φορτηγά διατίθενται επιπλέον 150 τουαλέτες. Ακόμα 70 θα εγκατασταθούν αύριο το πρωί.

Η τοπική κοινωνία ξεκίνησε να μαγειρεύει γεύματα για τους οδηγούς των φορτηγών.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα