Από 22/12 οι προτάσεις για το πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” 2021

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία ανά την επικράτεια

Parallaxi
από-22-12-οι-προτάσεις-για-το-πρόγραμμα-όλ-461362
Parallaxi

Aνοίγει από την ερχόμενη Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, η ηλεκτρονική πύλη για την κατάθεση προτάσεων στο πρόγραμμα  των εκδηλώσεων και δράσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»  2021, του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία ανά την επικράτεια, που θα επιλέξει η επιτροπή αξιολόγησης, -τα μέλη της θα ανακοινωθούν στις 22/12- και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής του προγράμματος το 2020, είναι ο φορέας, ο οποίος -σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ- αναλαμβάνει την διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος για το 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ΑΜΚΕ, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του ΥΠΠΟΑ. Κάθε ΑΜΚΕ έχει δικαίωμα να υποβάλει ως δύο προτάσεις, σε διαφορετικό θεματικό άξονα. Επιλέξιμη θα είναι μία. Για τις ΑΜΚΕ που θα επιλεγούν, θα καταρτιστούν τριμηνιαίες συμβάσεις. Τα δικαιώματα, για την μετέπειτα χρήση των παραγωγών, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.

Η ειδική επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων θα είναι επταμελής, τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία, και θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα με την δημοσιοποίηση της προκήρυξης, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα της πύλης μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ  drasis.culture.gr.

Η ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Πολιτισμού θα λειτουργήσει έως την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, ενώ η επιλογή των προτάσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως το τέλος Μαρτίου 2021.

Κάθε πρόταση πρέπει να συνδυάζει τουλάχιστον δύο από τους έξι τομείς: Μουσική, Θέατρο, Χορό, Μουσικό Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες/performance, Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους. Οι προτάσεις πρέπει να εμπίπτουν στις κατηγορίες κοστολόγησης, για το σύνολο της κάθε παραγωγής, με την υποχρέωση παρουσίασης δύο παραστάσεων, σε χώρο που θα καθοριστεί από την επιτροπή. Τα ποσά που προβλέπονται είναι 15.000 ευρώ για 40 παραγωγές, 30.000 ευρώ για 20 παραγωγές,  60.000ευρώ για 10 παραγωγές. Σύνολο: 70 παραγωγές, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα