Top

Από τους Μπέκαμ στον Μπερλουσκόνι ο ιός καλπάζει

Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα

Parallaxi
από-τους-μπέκαμ-στον-μπερλουσκόνι-ο-ιό-653933
Parallaxi

Η εικόνα στον κόσμο σήμερα 

27,57 εκατομμύρια τα κρούσματα και 895.990 θάνατοι παγκοσμίως

Περισσότερα από 27,57 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 895.990 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Η Κίνα ανέφερε δύο νέα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 για τη χθεσινή ημέρα, έναντι των 10 περιστατικών που είχαν καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική υπηρεσία της χώρας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι και τα δύο περιστατικά, ήταν εισαγόμενες μολύνσεις, με τη εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ έχει καταγραφεί η 24η συνεχόμενη ημέρα χωρίς τοπικές μολύνσεις.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών περιστατικών μειώθηκε επίσης, σε 8, από τα 13 που είχαν αναφερθεί προχθές. Η Κίνα δεν προσμετρά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς ως επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από τον COVID-19 στην Κίνα, καταγράφεται στις 85.146 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός στους 4.634 θανάτους.

Αυστραλία: 76 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 11 νέοι θάνατοι στη Βικτόρια

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία που αποτελεί επίκεντρο εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, ανέφερε σήμερα 76 νέα περιστατικά μόλυνσης και 11 θανάτους από τον COVID-19, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η Βικτόρια είναι η δεύτερη πιο πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ κατά το προηγούμενο 24ωρο είχε αναφέρει 55 περιστατικά.

Η εφαρμογή των σκληρών μέτρων περιορισμού στην μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, τη Μελβούρνη, παρατάθηκε μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ ενισχύεται η εφαρμογή του προγράμματος ιχνηλάτισης των περιστατικών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των νέων ημερήσιων περιστατικών.

Ξεπέρασαν τους 300.000 οι θάνατοι σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική διέσχισαν χθες το όριο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με το Περού να ξεπερνά την ίδια στιγμή το όριο των 30.000 θανάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Ο γίγαντας της Λατινικής Αμερικής, η Βραζιλία που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων, καταμετρά 127.464 νεκρούς (και 4.162.073 κρούσματα).

Ωστόσο, το Περού είναι η χώρα που θρηνεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του, με 93,28 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στους 68.484 οι νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 703 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 και 5.351 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 68.484 νεκρούς επί συνόλου 642.860 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ιορδανία: Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων

Οι ιορδανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα καταυλισμό προσφύγων όπου φιλοξενούνται Σύροι πρόσφυγες, για πρώτη φορά μετά τις πρώτες καταγεγραμμένες μολύνσεις στο βασίλειο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι δύο Σύροι, που μεταφέρθηκαν σε έναν χώρο απομόνωσης, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό κατά τη διάρκεια τυχαίων τεστ που έγιναν από τις υγειονομικές αρχές υγείας της Ιορδανίας στον καταυλισμό Αζρακ, δήλωσε η Ρούλα Αμίν, εκπρόσωπος της UNHCR για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Έχουν εντοπιστεί και άλλες μολύνσεις Σύρων προσφύγων που ζουν έξω από προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας μεταξύ των περίπου 2.500 κρουσμάτων στην Ιορδανία από την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που ανακοινώθηκε στις 2 Μαρτίου, τόνισε ο η Αμίν.

Οι περισσότεροι από τους 655.000 εγγεγραμμένους στον ΟΗΕ Σύρους πρόσφυγες ζουν σε αστικά κέντρα.

Η πλειοψηφία των Σύρων προσφύγων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους από το 2011, στην αρχή του σχεδόν δεκαετούς συριακού πολέμου, παρέμειναν στην Ιορδανία.

504 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 504 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του Covid-19 και 14.279 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 127.464 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων σε πάνω από 4,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων.

Ανοίγουν σύντομα μπαρ και μπυραρίες στη Βαυαρία

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε την Τρίτη σταδιακές αλλαγές των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: Η Βαυαρία κλείνει τα κέντρα δοκιμαστικών τέστ κορωνοϊού σε αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Μπαρ και μπυραρίες θα επιτραπεί να ξανανοίξουν σύντομα.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, η Βαυαρία θα κλείσει τους σταθμούς δοκιμαστικών τέστ κορωνοϊού στους αυτοκινητόδρομους κοντά στα σύνορα και στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του κρατιδίου την Τρίτη, οι δυνατότητες δοκιμαστικών τέστ, οι οποίες θα είναι πλέον διαθέσιμες, θα αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στις προαστιακές και τις αστικές περιοχές.

Θα παραμείνουν ανοικτά μόνο τα κέντρα δοκιμαστικών τεστ κορωνοϊού στα αεροδρόμια του Μονάχου, της Νυρεμβέργης και του Μέμινγκεν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, τα πρωταθλήματα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Βαυαρία και άλλα δημοφιλή αθλητικά γεγονότα μπορούν να διοργανωθούν και πάλι. Από αυτήν την Τετάρτη (9 Σεπτεμβρίου), απαιτείται όμως μάσκα για μεγάλες υπαίθριες συγκεντρώσεις στη Βαυαρία. Η υποχρέωση ισχύει όταν υπάρχουν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Τέλος, τα μπαρ και οι μπυραρίες θα επιτραπεί σύντομα να ξανανοίξουν.

Οι Beckhams κόλλησαν κορωνοϊό σε πάρτι στο L.A. και γύρισαν όλον τον κόσμο

Λίγες ήμερες μετά τις διακοπές του David και της Victoria Beckham στην Ελλάδα, τον γύρο του κόσμου κάνει ένα δημοσίευμα της που αναφέρει ότι το ζευγάρι είχε κολλήσει κορωνοϊό τον Μάρτιο σε πάρτι στο Los Angeles… και μέχρι να το αντιληφθεί, είχε γυρίσει σχεδόν όλον τον κόσμο!

Μετά το πάρτι που υπολογίζεται πως κόλλησαν κορωνοϊό, οι Beckhams ταξίδεψαν από το Los Angeles στη Βρετανία για να γιορτάσουν τα γενέθλια του γιου τους Brooklyn και έπειτα, επέστρεψαν ξανά στις ΗΠΑ.

Μια συγκέντρωση μηχανόβιων συνδέεται με 200.000 και πλέον κρούσματα Covid-19

Οι 460.000 μοτοσικλετιστές που συγκεντρώθηκαν τον Αύγουστο στη Νότια Ντακότα και η αδιαφορία απέναντι στην πανδημία οδήγησαν σε ένα σύνολο 260.000 νέων κρουσμάτων Covid-19, εκτιμούν ερευνητές σε μελέτη τους που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός αυτός, που δεν επιβεβαιώνεται με ανεξάρτητο τρόπο, καθιστά αυτή τη 10ημερη συγκέντρωση, το Sturgis Motorcycle Rally, το μεγαλύτερο γεγονός διασποράς κορωνοϊού που έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα στις ΗΠΑ.

Η μελέτη που διεξήχθη από οικονομολόγους του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύεται από το Institute of Labor Economics (IZA) είναι μια στατιστική εκτίμηση που βασίζεται σε ανώνυμα δεδομένα κινητικότητας που ελήφθησαν από κινητά τηλέφωνα εντός και περιμετρικά της μικρής πόλης Στέρτζις, μιας αγροτικής αραιοκατοικημένης περιοχής που κατακλύζεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι από μια στρατιά μηχανόβιων.

Τα δεδομένα αυτά επέτρεψαν να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν να κατασκηνώσουν, να βγουν, να πιουν, να φάνε και να ακούσουν τις συναυλίες, τον περισσότερο καιρό χωρίς μάσκα, κατά τη διάρκεια της 80ής διοργάνωσης της συγκέντρωσης από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου. Επισήμαναν επίσης τις περιφέρειες από τις οποίες προήλθαν οι μοτοσικλετιστές.

Αντιστοιχίζοντας τα γεωγραφικά αυτά δεδομένα στους επίσημους αριθμούς των κρουσμάτων της Covid-19 κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι ερευνητές υπολόγισαν το κύμα των μολύνσεων που δημιουργήθηκε στη Στέρτζις και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα: 266.796 νέα κρούσματα, δηλαδή 19% του 1,4 εκατομμυρίου κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ της 2ας Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου, για ένα οικονομικό κόστος 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη βάση μελέτης που υπολόγισε κάθε μη θανατηφόρο κρούσμα σε 46.000 δολάρια.

Στη Νότια Ντακότα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περνώντας από σχεδόν 100 νέα ημερήσια κρούσματα στις αρχές Αυγούστου στα 300 στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το Covid Tracking Project, αλλά ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε πολύ μικρός (ένας νεκρός την ημέρα κατά μέσο όρο).

Η στατιστική αυτή ανάλυση δεν είναι παρά μια προσέγγιση, γιατί κανείς δεν ιχνηλάτησε ούτε έκανε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό σε κάθε μοτοσικλετιστή χωριστά. Επίσης η ανάλυση δεν δημοσιεύτηκε από επιστημονικό περιοδικό, κανένας ανεξάρτητος επιστήμονας δεν αξιολόγησε τη μεθοδολογία. Τέλος, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες το καλοκαίρι, όχι μόνο στη Νότια Ντακότα.

Μπερλουσκόνι: Δίνω μάχη για να ξεπεράσω τον κορωνοϊό που είναι πραγματική κόλαση

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μολύνθηκε με κορωνοϊό και βρίσκεται εδώ και πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του Μιλάνου Σαν Ραφαέλε, συνδέθηκε τηλεφωνικά με τους γερουσιαστές του κόμματός του Φόρτσα Ιτάλια και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του.

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη. Από τις χιλιάδες ασθενών που εξετάσθηκαν στο Σαν Ραφαέλε, είμαι ο πέμπτος σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο. Έβαλα τα δυνατά μου και ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να γίνω καλά», τόνισε ο Καβαλιέρε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει μέρος στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν τις περιφερειακές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, διότι «φοβάται την αποχή και πρέπει να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση ανίκανων».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με σαφή αναφορά στον Πλάτωνα, τόνισε ότι «η ψήφος αποτελεί ηθική υποχρέωση, όπως είχε πει και ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος στους Αθηναίους, διότι σε όποιον επιλέγει την αποχή, του αξίζει μια κυβέρνηση ανίκανων»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα