Ελλάδα

Αποχή των δικαστικών υπαλλήλων από την Δευτέρα

Απ' όλα τα καθήκοντα τους

Parallaxi
αποχή-των-δικαστικών-υπαλλήλων-από-τη-441381
Parallaxi
Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Δίωρες διακοπές εργασιών σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας, από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) με αφορμή τα χρονίζοντα προβλήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:  

Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ξεκινούν από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 καθημερινές επαναλαμβανόμενες δίωρες Διακοπές Εργασιών, κατά τις ώρες 09:00 – 11:00 π.μ. Κατά το δίωρο αυτό οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ (Έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, ύστερα από αποφάσεις των κατά τόπους οργάνων τους (Γενικών Συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων).

Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης).

Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα