Ελλάδα

Απομακρύνεται η ανοιχτή χωματερή που λειτουργεί δίπλα στον Ξενώνα Καρκινοπαθών στην Πυλαία

Ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη δεσμεύτηκε πως εντός διμήνου όλα τα απορρίμματα θα έχουν μεταφερθεί

Φίλιππος Δεργιαδές
απομακρύνεται-η-ανοιχτή-χωματερή-που-838193
Φίλιππος Δεργιαδές

 

Εντός του επόμενου διμήνου, η παράνομη, αφύλαχτη και ανοιχτή χωματερή που λειτουργεί στην οδού Ερατούς στην Πυλαία, απέναντι από τον Ξενώνα Καρκινοπαθών του Θεαγένειου Νοσοκομείου πρόκειται να απομακρυνθεί. Αυτό διαβεβαιώνει ο δήμος Χορτιάτης – Πυλαίας και υπόσχεται ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και του σχετικού δημοσιεύματος της Parallaxi, η αντίδραση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ήταν θετική στο αίτημα της απομάκρυνσης της χωματερής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου, Γιάννη Καρτάλη, υπήρξε ρητή διαβεβαίωση ότι το κλείσιμο της παράνομης χωματέρης απο τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη έχει δρομολογηθεί. «Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα, να κλείσουμε τη χωματέρη αλλά λόγω πανδημία πολλές διαδικασίες πήγαν πίσω. Έχει βρεθεί χώρος στην περιοχή του Praktiker, όπου σχεδιάζουμε να λειτουργήσει ως χώρος συγκέντρωσης και διακομιδής αδρανών υλικών», τόνισε να ανέφερε πως η σχετική εκμίσθωση του χώρου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και πως άμεσα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία του. «Μιλάμε για ένα νέο χώρο περιφραγμένο και φυλασσόμενο όπου δεν θα μπορεί ο καθένας να πετάει απορρίμματα» τόνισε και υποστήριξε πως εντός του επόμενου διμήνου και μέχρι το τέλος του χρόνου το θέμα με την παράνομη χωματερή στην οδό Ερατούς, στην Πυλαία, θα έχει διευθετηθεί.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η εν λόγω χωματερή, που λειτουργεί δίπλα στο δημοτικό γήπεδο της Πυλαίας και σε σχολεία της περιοχής όπως και ακριβώς απέναντι από τον Ξενώνα Καρκινοπαθών του Θεαγένειου, λειτουργεί παράνομα πάνω από μία δεκαετία. Επίσης για το θέμα, πέρα από τις αντιδράσεις των καρκινοπαθών και των δημοτών, υπήρξε παρέμβαση και του Συνηγόρου του Πολίτη, όπως και της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα