Ελλάδα

Απομακρύνθηκαν 20 άτομα από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Σε εξέλιξη επιχείριση καθαρισμού του χώρου από τους τόνους σκουπιδιών.

Parallaxi
απομακρύνθηκαν-20-άτομα-από-το-πρώην-στρ-202162
Parallaxi

Είκοσι αλλοδαποί, Βούλγαροι Ρομά, συλλέκτες σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών, απομακρύνθηκαν τις τελευταίες ώρες από τους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, σε μια επιχείρηση «σκούπα» που ξεκίνησε ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, συνεργεία του τμήματος καθαριότητας του δήμου, φορτηγά αυτοκίνητα και εκσκαφείς, παρουσία και των ανδρών της αστυνομίας, προχώρησαν από χθες στην απομάκρυνση των αλλοδαπών από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

«Απομακρύναμε είκοσι άτομα που είχαν καταλάβει τα κτίρια και τα είχαν μετατρέψει σε εστίες μόλυνσης και παράλληλα σε χώρους αποθήκευσης των ανακυκλώσιμων υλικών» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν στο στρατόπεδο οι εργασίες απομάκρυνσης όλων των συσσωρευμένων σκουπιδιών -που υπολογίζονται σε χιλιάδες κιλά- προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η καθαριότητα και η ευταξία του χώρου.

«Απομακρύνθηκαν οι καταληψίες και οι υπηρεσίες θα καθαρίσουν τις επόμενες ώρες τον χώρο. Το ανακυκλώσιμο υλικό που έχει αξία θα το μεταφέρουμε στον ΚΔΑΥ για να αξιοποιηθεί, διότι υπάρχουν πολλά ανακυκλώσιμα μέταλλα» ανέφερε ο κ. Μπακογλίδης.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση καθαρισμού που πραγματοποιεί η δημοτική Αρχή μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, οπότε απομακρύνθηκαν από τον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα περίπου 60 αλλοδαποί, ενώ συγκεντρώθηκαν τόνοι απορριμμάτων, μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και για λόγους υγιεινής.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν έως ότου «παραχωρηθεί οριστικά ο χώρος του στρατοπέδου στον δήμο για να μπορέσουμε να το περιφράξουμε, να το καθαρίσουμε και να το φωτίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα