Επικαιρότητα

100 επιστήμονες του ΑΠΘ στους κορυφαίους του κόσμου

Στην κατάταξη συγκαταλέγονται 100 επιστήμονες του ΑΠΘ με βάση τον αντίκτυπο του  δημοσιευμένου έργου τους καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. 

Parallaxi
100-επιστήμονες-του-απθ-στους-κορυφαίους-712212
Parallaxi

Ο ισχυρός αντίκτυπος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, μέσα από την ανανεωμένη κατάταξη των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου «Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020, που δημοσιεύθηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής.

Στην κατάταξη αυτή συγκαταλέγονται εκατό επιστήμονες του ΑΠΘ με βάση τον αντίκτυπο του  δημοσιευμένου έργου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα. Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική διάκριση που καθιστά για ακόμη μια φορά εμφανές το πλούσιο επιστημονικό έργο των μελών του Πανεπιστημίου μας. Το επιστημονικό μας δυναμικό εργάζεται με αφοσίωση και προσήλωση στην έρευνα, πρωτοπορεί και διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διακρίσεις αυτές αντανακλούν και το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που παρέχει το Πανεπιστήμιό μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς και τη δυναμική του στην έρευνα και την καινοτομία», υπογραμμίζει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, συγχαίροντας θερμά τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αριστοτελείου για την ξεχωριστή αυτή διάκριση. 

Τα μέλη του Αριστοτελείου που βρίσκονται στους/στις κορυφαίους/κορυφαίες επιστήμονες παγκοσμίως, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, είναι αλφαβητικά τα εξής:

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κατάταξη μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: 

http://dx.doi.org/10.17632/btchxktzyw.2

https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000918

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα