Top

Άρχισε η παραγωγή του Sputnik-V στο Ουζμπεκιστάν- Σε καραντίνα ο Πούτιν

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στον κόσμο.

Parallaxi
άρχισε-η-παραγωγή-του-sputnik-v-στο-ουζμπεκισ-719025
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στον κόσμο

Ουζμπεκιστάν: Άρχισε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στο Ουζμπεκιστάν άρχισε σε μονάδα της φαρμακοβιομηχανίας Jurabek Laboratories, η οποία υπολογίζει ότι θα είναι σε θέση να αρχίσει τη διάθεση του εμβολίου στην αγορά από τον Οκτώβριο.

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και πωλήσεων της Jurabek Laboratories Αζίζ Σαΐποφ δηλώνει στην εφημερίδα Gazeta.uz ότι κάθε παρτίδα που παράγεται αυτή τη στιγμή στέλνεται στη Ρωσία για έλεγχο, στο Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται έλεγχος και στα κρατικά εργαστήρια του Ουζμπεκιστάν. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι έλεγχοι αυτοί διαρκούν τρεις εβδομάδες και διευκρινίζει ότι το εμβόλιο θα διατίθεται στην αγορά από τον Οκτώβριο.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου παρασκευάσθηκε σε μονάδα της Jurabek laboratories στην πόλη Αλμαλίκ της περιοχής της Τασκένδης, είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουλίου το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). H μονάδα μπορεί να παράγει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V μηνιαίως.

Στο Ουζμπεκιστάν, όπου ο μαζικός εμβολιασμός άρχισε τον Απρίλιο, χρησιμοποιούνται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται στην Ινδία, το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical και το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Moderna.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο Ουζμπεκιστάν, ο πληθυσμός του οποίου είναι περίπου 35 εκατομμύρια κάτοικοι, έχουν εμβολιασθεί πλήρως τα 3,12 εκατομμύρια, ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν λάβει σχεδόν 10 εκατομμύρια πολίτες.

Πούτιν: Θα δοκιμασθεί στην πράξη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση επειδή ήρθε σε επαφή με άτομα που μολύνθηκαν από κορωνοϊό, χωρίς ο ίδιος να έχει νοσήσει, δήλωσε ότι οι τίτλοι αντισωμάτων που έχει είναι σε υψηλά επίπεδα, συγκρίνοντας τις επαφές που είχε με τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ως ένα «φυσικό πείραμα», το οποίο θα δείξει πώς λειτουργεί στην πράξη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Οι τίτλοι αντισωμάτων, με βάση τα γενικά δεδομένα, είναι αρκετά υψηλοί, αλλά θα δούμε πώς αυτό θα φανεί στην πράξη, στη ζωή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», αναφερόμενος στους λόγους που τον ανάγκασαν να οδηγηθεί στην αυτοαπομόνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στο περιβάλλον του μερικά άτομα μολύνθηκαν από κορωνοϊό, εκ των οποίων ένας «εμβολιάσθηκε αρκετά αργά».

«Στο άμεσο περιβάλλον μου, μερικά άτομα νόσησαν και ένας από τους συνεργάτες αυτούς, είναι ένας άνθρωπός που βρίσκεται σε άμεση επαφή μαζί μου. Ο συνεργάτης αυτός , όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος είχε «εμβολιασθεί», «αλλά αρκετά αργά» και νόσησε τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό του. «Παραμονές ήμουν μαζί του όλη τη μέρα, σε πολύ κοντινή απόσταση, κατά την διάρκεια όλης της μέρας», δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση για κάποιο διάστημα έπειτα από τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων Covid στο περιβάλλον του.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος «χαίρει άκρας υγείας» και ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ.

Γερμανία: Δεν αποκλείεται κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους

Ο διευθυντής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν (CDU) κατέστησε σαφές ενόψει της μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές εποχής αλλά και του φθινοπώρου ότι δεν απαιτείται μεν προς το παρόν η λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους μη εμβολιασμένους. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και από ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία.

“Στην περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, το επίπεδο κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή απαγόρευσης εισόδου σε εσωτερικούς χώρους και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για μη εμβολιασμένους και αναρρώσαντες (2G) δεν μπορεί κατ ‘αρχάς να αποκλειστεί. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν δούμε σημάδια υπερφόρτωσης στο σύστημα υγείας και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει προς το παρόν. Η Δανία επωφελήθηκε πάντως από τα ποσοστά εμβολιασμού”, είπε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου RΤL.

“Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση στα νοσοκομεία. Εάν ακυρώνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις εμβολιασμένων ατόμων επειδή τα κρεβάτια των νοσοκομείων πρέπει να παραμένουν ελεύθερα για πρόσθετους ασθενείς με κορωνοϊό, τότε θα πρέπει επίσης να θέσει κανείς το ερώτημα εάν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω περιοριστιkών μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες. Ωστόσο, το ποσοστό μόλυνσης έχει σταθεροποιηθεί αυτή τη στιγμή κάπως”, κατέληξε ο Μπράουν.

Ιταλία: Πάνω από 130.000 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, από την αρχή της πανδημίας κορονοϊού, στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 130.000 άνθρωποι. Ο ακριβής αριθμός των θανάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, είναι 130.027. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δε, τα θύματα της covid 19, διπλασιάστηκαν. Σήμερα οι νεκροί είναι 72, ενώ χθες ήταν 36.

Συνολικά, σε όλη τη χώρα οι πολίτες θετικοί στον ιό είναι 122.340, ενώ σήμερα, σε σύνολο 318.593 διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, προέκυψε θετικό το 1,3%. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,3%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς με κορονοϊό σήμερα είναι 554 και οι ασθενείς με συμπτώματα του ιού που βρίσκονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους, είναι 4.165.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα