Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Όχι για τις εκλογές στον Κασιδιάρη – Ναι στον Κανελλόπουλο

“Πράσινο φως” για το “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου - Όχι για Κασιδιάρη και Λατινοπούλου

Parallaxi
άρειος-πάγος-όχι-για-τις-εκλογές-στον-κ-993298
Parallaxi

Ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο το βράδυ της Τρίτης (02.05.2023) οι συνδυασμοί των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Άρειος Πάγος έδωσε το “πράσινο φως” για το “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ενώ με ψήφους 9 -1 αποφασίστηκε το μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη “Εθνικό Κόμμα – Έλληνες”.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Άρειος Πάγος απέκλεισε την «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στο οποίο αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ εκτός μάχης έμεινε και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου θα δημοσιοποιηθεί αύριο

“Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00”, αναφέρεται στην ανάρτηση του Αρείου Πάγου.

Τι δήλωσε ο Κασιδιάρης

Ο φυλακισμένος πρώην χρυσαυγίτης και ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης έκανε μια πρώτη δήλωση για την απόφαση του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας ότι αύριο, Τετάρτη, θα προβεί σε… επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως ισχυρίζεται: «Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους.» Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής.» Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα