Επικαιρότητα

ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης: Έκκληση για την εύρεση νέου χώρου στέγασης

Η εθελοντική ομάδα καλείται να μετακομίσει μέχρι το τέλος του 2020

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
αρωγη-θεσσαλονίκης-έκκληση-για-την-εύ-681283
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

SOS εκπέμπει η ομάδα εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης» καθώς αναζητά άμεσα νέο χώρο στέγασης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει βοήθεια και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της απουσίας οικονομικών πόρων η ομάδα στεγάζεται σε υπό παραχώρηση χώρους.

Η τελευταία έδρα της ΑΡΩΓΗΣ ήταν μία υπόγεια αποθήκη στην Καλαμαριά χωρίς ρεύμα και νερό.

Μετά από 5 χρόνια παραχώρησης, ο χώρος αυτός πωλείται κάτι που αναγκάζει την ΑΡΩΓΗ να αναζητήσει νέο, μέχρι τα τέλη του 2020.

Γι’ αυτό το λόγο και η ομάδα απευθύνει έκκληση για την παραχώρηση χώρου, ώστε να συνεχιστεί η προσφορά σε οικογένειες της Θεσσαλονίκης που το έχουν ανάγκη.

Το προφίλ της ΑΡΩΓΗΣ

Η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι μία άτυπη ομάδα εθελοντών πολιτών που σκοπό έχει να συνδράμει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.

Δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη από τον Μάιο του 2012 και ήδη η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ. Έχουμε εθελοντές πολίτες που μας βοηθάνε σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και πολλούς συμπολίτες μας, εταιρείες και φορείς που συνδράμουν σε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να καταφέρουμε να παραδίδουμε ολοκληρωμένα πακέτα στις οικογένειες που έχουμε αναλάβει και συνεχώς αναλαμβάνουμε.

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις μεταξύ μας σχέσεις.

Στηρίζουμε πάνω από 45 οικογένειες με ολοκληρωμένα μηνιαία πακέτα τροφίμων μακράς διαρκείας και λοιπών ειδών σούπερ μάρκετ στο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ακόμα και εκτός νομού. Δυστυχώς οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται λόγω των οικονομικών συνθηκών από τη μία και από την άλλη ο περιορισμός των εκδηλώσεων – δράσεων μας λόγω του μέτρων προστασίας του πληθυσμού στην εποχή του Κορωνοιού καταστούν ακόμα πιο δύσκολη την κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών που στηρίζει η ομάδα μας.

Συναρωγοί στον αγώνα μας βρίσκονται:

α) Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας β) Οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου, Σταυρουπόλεως κ.λ.π γ) Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αν. & Δυτ. Θεσσαλονίκης δ) Πολιτιστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι ε) Φορείς και δομές αλληλεγγύης της πόλης μας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα