Διεθνή

AstraZeneca: Φάρμακο για διαβητικούς – Μειώνει κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύθηκαν

Parallaxi
astrazeneca-φάρμακο-για-διαβητικούς-μειώνει-κ-916553
Parallaxi

Το φάρμακο για τον διαβήτη της AstraZeneca Farxiga, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με όλους τους τύπους καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

Το φάρμακο ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς SGLT2 και εγκρίθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Από τότε, τα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ότι ωφελούν ασθενείς με χρόνιες νεφρικές και καρδιακές παθήσεις και προλαμβάνουν καρδιακές προσβολές.

Παράλληλα, το Farxiga είναι το πρώτο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια που δείχνει τέτοιο όφελος σε όλες τις μορφές καρδιακής ανεπάρκειας, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία.

Επίσης, λεπτομερή δεδομένα από μια μελέτη που ονομάζεται «DELIVER» που αξιολογεί το Farxiga σε ασθενείς με μια μορφή καρδιακής ανεπάρκειας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Επιπροσθέτως, υποθέτοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν την ευρύτερη χρήση καρδιακής ανεπάρκειας με βάση αυτά τα δεδομένα, ο πληθυσμός ασθενών που απευθύνεται σε Farxiga θα αυξηθεί κατά 50%, δήλωσε ο Ruud Dobber, ο οποίος ηγείται της βιοφαρμακευτικής επιχείρησης της AstraZeneca.

Τέλος, μια συγκεντρωτική ανάλυση του DELIVER και μια άλλη δοκιμή που περιελάμβανε περίπου 11.000 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια μαζί, έδειξε ότι το Farxiga μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια – συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών – κατά 14% και τον θάνατο από οποιαδήποτε αιτία κατά 10%. Το φάρμακο μειώνει επίσης τον κίνδυνο εισαγωγών στο νοσοκομείο για καρδιακή ανεπάρκεια κατά σχεδόν ένα τρίτο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα