Top

Αθήνα: Ένταση και χημικά- Προσήχθη ο γιος του Κουφοντίνα

Νέα συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
αθήνα-ένταση-και-χημικά-προσήχθη-ο-γιο-731804
Parallaxi

UPDATE- 13.51:

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό, οι οποίοι είχαν κλείσει κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τους σταθμούς «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και «ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ».

Επίσης, αποκαταστάθηκε σε ολόκληρο το δίκτυο η κυκλοφορία των δρομολογίων του Τραμ.


Nέα επεισόδια σημειώθηκαν στη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε προς στήριξη του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκαν προσαγωγές και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα» της αστυνομίας το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να κλείσουν τους δρόμους και τους απώθησαν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου προσπάθησαν να κάνουν πορεία στην οδό Σταδίου, αλλά και πάλι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κλείσουν το δρόμο, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με τον «Αίαντα», ενώ το ίδιο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, προκειμένου και πάλι, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Αυτή την ώρα η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, ενώ μόνο μια μικρή ομάδα παρέμεινε μέχρι πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, προσήχθη από τις αρχές και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας.

Έκλεισαν σταθμοί του Μετρό με εντολή της ΕΛΑΣ

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό “ΣΥΝΤΑΓΜΑ”, “ΟΜΟΝΟΙΑ”, “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”, “ΑΚΡΟΠΟΛΗ” και “ΣΥΓΓΡΟΥ -ΦΙΞ”. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούνται στάσεις.

Επίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Λ. Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα.

Νέα συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και, κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην 17Ν, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσει πορεία.

Νικολάου για Κουφοντίνα: «Καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μεταφέρονται στον Κορυδαλλό»

Για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα τοποθετήθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών», είπε η ίδια μιλώντας στο Mega.

«Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους», είπε ακόμη.

«Από την αρχή δείξαμε τον δρόμο στον Κουφοντίνα δια της συνηγόρου του, ότι ο δρόμος για να δούμε να αν οι ενέργειες που έγιναν είναι νόμιμες είναι η δικαστική οδός. Κινήθηκε δικαστικά αυτή την εβδομάδα, έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, ακολουθούν κι άλλες. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε αποφάσεις δικαστηρίων. Θα κριθούν όλα από το δικαστήριο», σημείωσε.

«Είναι σοβαρή η κατάστασή της υγείας του εδώ και μέρες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί είναι από πάνω του. Φροντίζουν να μη φτάσουμε σε άλλες καταστάσεις», είπε μεταξύ άλλων η Σ. Νικολάου.

Mε πληροφορίες από Κ.Τ./ΑΠΕ-ΜΠΕ / Mega

Κουφοντίνας: Δέχτηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα