Αθλητισμός

Άρης-ΠΑΟΚ: Μία πόλη στα «κάγκελα», οι καρδιές θα σπάσουν και ο πρωταθλητής κρίνεται στη Θεσσαλονίκη

Το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ο απόλυτος ποδοσφαιρικός αγώνας και υπόσχεται συγκινητικές στιγμές

Χάρης Δημαράς
άρης-παοκ-μία-πόλη-στα-κάγκελα-οι-κα-1162628
Χάρης Δημαράς

Ποιος θα το έλεγε και ποιος θα το περίμενε ίσως πως όλα για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στην Super League 1 στο ποδόσφαιρο θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι και μάλιστα σε ένα ΆρηςΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη;

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απόψε (20.00) «χτυπά» η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και περνούν όλες οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που από τους ίδιους τους ασπρόμαυρους χαρακτηρίζεται το πιο «μάγκικο ever», καθώς λίγοι περίμεναν στην αρχή της σεζόν πως μέσα από τόσο υψηλό ανταγωνισμό, ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει 77 βαθμούς, η δεύτερη ΑΕΚ 75, όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η Ένωση, οπότε η ομάδα του Λουτσέσκου χρειάζεται μόνο τη νίκη για να είναι σίγουρη πρωταθλήτρια, από τη στιγμή που η ΑΕΚ αγωνίζεται εντός έδρας με τη Λαμία και θεωρείται βέβαιο πως θα κερδίσει.

Η μοίρα όμως το έφερε ώστε τελευταίος του αντίπαλος για την υλοποίηση του ονείρου να είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος, Άρης. Μία κόντρα που κρατά μέσα στο πέρασμα των χρόνων και έχει δυναμώσει, εξαιτίας πολλών συμβάντων στο παρελθόν, αθλητικών και μη.

Πόσο εφικτό λοιπόν είναι για τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει την φετινή υπέρβαση κερδίζοντας μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του, ακόμη κι αν αυτός είναι βαθμολογικά αδιάφορος; Αδιάφορος; Αυτή η λέξη ούτε καν περνάει από το μυαλό των κιτρινόμαυρων για την αποψινή αναμέτρηση, καθώς η στέρηση ενός τίτλου από τον μεγάλο σου αντίπαλο ισοδυναμεί, στο παγκόσμιο οπαδικό λεξικό, με μία «επιτυχία» αξιομνημόνευτη για χρόνια.

ΠΑΟΚ
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟΚ – ΠΑΟ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Οπαδικά μηνύματα και κίνητρα

Οι πιο δυναμικός σύνδεσμος του Άρη, Super 3, φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του για την αποψινή αναμέτρηση μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για υποχρέωση της ομάδας να κερδίσει τόσο τον σημερινό, όσο και τον αγώνα του επόμενου Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. 

Άρης
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο ισχυρός άνδρας των κιτρινόμαυρων, Θόδωρος Καρυπίδης, έκανε λόγο για «υποχρέωση» της ομάδας του να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, ενώ ζήτησε και αυξημένη αστυνομική προστασία, κάτι που τελικά φαίνεται πως εισακούστηκε.

Χθες πάντως υπήρξαν δημοσιεύματα περί διαμονής του προέδρου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κάτι που προκάλεσε μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ να πάνε απ΄έξω και να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του!

Για τον Άρη η αποψινή αναμέτρηση περιέχει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς μια πιθανή νίκη επί του ΠΑΟΚ, ή έστω η στέρηση κατάκτησης του τίτλου, θα δώσει σημαντική ψυχολογική ώθηση σε όλο τον οργανισμό εν όψει του μεγάλου τελικού Κυπέλλου. Ωστόσο, αν ο Δικέφαλος πανηγυρίσει την κούπα μέσα στο Χαριλάου, υπάρχει φόβος ότι όλο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στον τομέα των δυνάμεων. Μέσα σε έξι μέρες θα κριθούν πολλά.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ολοκληρώσει το σπουδαίο επίτευγμα, μετά το τρομερό 3Χ3 επί των τριών μεγάλων του αντιπάλων της Αθήνας. Ένα βήμα έμεινε, είναι το πιο κρίσιμο, ίσως και το πιο δύσκολο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι φέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Άρη σε καμία από τις τρεις αναμετρήσεις που έχουν δώσει.

Σε ένα 90λεπτο κρίνονται όλα και αυτό έχει δύο αναγνώσεις: Ή μπαίνεις αποφασισμένος και παρά την εχθρική ατμόσφαιρα κερδίζεις και παίρνεις την κούπα, ή σε πλακώνει ψυχολογικά η πίεση του αποτελέσματος. Οι ποδοσφαιριστές  θα αποδείξουν τι από τα δύο.

«Αστακός» η πόλη

Η Αστυνομία πάντως έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, για μια πόλη που «βράζει». Απαγόρευσε τις συναθροίσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες από τις 08.00 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 20.00 το βράδυ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Τα σημεία είναι τα εξής:

-Στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου διαμονής της αθλητικής αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο, από τον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου (ύψος οδού Βασιλείου Χατζή) έως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ύψος οδού Παρασκευοπούλου), συμπεριλαμβανομένων των δύο πάρκων, του πλακόστρωτου και του συνόλου του παραλιακού μετώπου μεταξύ των δύο Πάρκων, στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Βασιλείου Χατζή έως το ύψος της οδού Παρασκευοπούλου,

στο Πάρκο έμπροσθεν του ξενοδοχείου, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Αλ. Μιχαηλίδη, Φιλοποίμενος, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των οδών του δρομολογίου κίνησης της αποστολής έως το Στάδιο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ (γήπεδο Χαριλάου), ήτοι Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου – Μαρτίου – Δελφών – Γρηγορίου Ε΄- Λαρίσης – Ξυγγόπουλου – Ματθαίου, καθώς και κάθε έτερης ενδεχόμενης διαδρομής λόγω ανακύπτουσας έκτακτης ανάγκης.

-Στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου διαμονής της αθλητικής αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ και συγκριμένα στο κομμάτι που οριοθετείται από τις ακόλουθες οδούς: Καλοχωρίου και 26ης Οκτωβρίου (ρεύμα ανατολικά και ρεύμα δυτικά) από το ύψος της οδού Καλοχωρίου έως το ύψος της οδού Λητούς, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των οδών του δρομολογίου κίνησης της αποστολής έως το Στάδιο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ (γήπεδο Χαριλάου), ήτοι 26ης Οκτωβρίου-κυκλικός κόμβος του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – παράδρομος της Α/Δ Πειραιώς Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων – Α/Δ Πειραιώς Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων – Κυκλικός Κόμβος Λαχαναγοράς (Κ16) – Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, Α/Δ Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανίων – Κ. Καραμανλή – Γρηγορίου Ε΄ – Λαρίσης, Ξυγγόπουλου – Ματθαίου- Αλ. Παπαναστασίου,

καθώς και κάθε έτερης ενδεχόμενης διαδρομής λόγω ανακύπτουσας έκτακτης ανάγκης (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση των εν λόγω συναθροίσεων – πορειών α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Eντωμεταξύ εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρεται στις εξής περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου.

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου .

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και -Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν πορεία

Παρά τα αστυνομικά μέτρα, πάντως και τις ανακοινώσεις, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν για σήμερα συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία ως το Makedonia Palace, την ώρα αναχώρησης της αποστολής, για να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση. Μάλιστα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ του Σαββάτου ανέφεραν πως θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη συγκέντρωση.

Πώς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία

Οι δύο ομάδες σε αγωνιστικό επίπεδο ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με τον Άκη Μάντζιο να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Αντίθετα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ενώ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Τόμας Μουργκ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ, βοηθοί οι Χασά, Γιαρκόνι, VAR οι Μπαρ, Ψαρρής και τέταρτος ο Παπαδόπουλος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα