Athletic: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Μπάλντοκ και οι αποκαλύψεις Μάγκνουσον – Πάλμερ Μπράουν

«Πήγα εκεί για να προσπαθήσω να βοηθήσω γιατί δεν πίστευα ότι ο Τζορτζ ήταν νεκρός»

Parallaxi
athletic-το-μεγάλο-αφιέρωμα-στον-μπάλντοκ-κα-1226880
Parallaxi

Μέσα σε 4412 λέξεις, το «Athletic» προχώρησε σε ένα μεγάλο για τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, για τον οποίο μίλησαν οι δύο καλοί του φίλοι, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Το εν λόγω αφιέρωμα κάνει αναφορά όλων όσων έγιναν τη νύχτα της 9ης Οκτωβρίου και τις ημέρες που ακολούθησαν. Οπως επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις του Χόρντουρ Μάγκνουσον και του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, τους δύο-όπως αναφέρεται- καλύτερους φίλους του αδικοχαμένου αμυντικού του Παναθηναϊκού στην Αθήνα.

«Ο Μπάλντοκ τα πήγαινε καλά με όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν κοντά σε πέντε ή έξι συμπαίκτες περισσότερο. Ο Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος περνούσε χρόνο στο διαμέρισμα στη Γλυφάδα, παίζοντας τον Uno με τον Μπαλντοκ και την αρραβωνιαστικιά του και συναντώντας τη μέλλουσα πεθερά του, ήταν ένας από αυτούς τους παίκτες και ο Ισλανδός διεθνής Χόρντουρ Μάγκνουσον ήταν άλλος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Την ημέρα που ενσωματώθηκε στην προετοιμασία μας στην Αυστρία, κάθισε δίπλα μου στο μεσημεριανό τραπέζι και ένιωσα απλώς την αγγλική του ενέργεια», λέει ο Πάλμερ-Μπράουν.

«Ήμουν στην Αγγλία στο παρελθόν (με τη Μάντσεστερ Σίτι), οπότε ήξερα ότι θα έκανα κλικ με τα αστεία του. Αλλά απλώς έκανε τα πάντα πιο εύκολα, ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο, τόσο ειλικρινής με όλους γύρω του. Μπόρεσε να συγκεντρώσει γύρω του ένα δωμάτιο. Εάν δεν ήσασταν στη συζήτηση, πείτε ότι μόλις είχατε μπει, θα έριχνε ένα μικρό αστείο για να σας κάνει να νιώσετε ευπρόσδεκτοι.

Προφανώς, έχουμε ένα σωρό διαφορετικές εθνικότητες στο σύλλογο και το να τον βλέπεις να ανακατεύεται με οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων, ήταν κάτι τόσο ξεχωριστό. Δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Τον ζηλεύω που μπόρεσε να το κάνει και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ξέρω ότι όλοι τον αγαπούν», πρόσθεσε.

«Όταν επιστρέψαμε από την Αυστρία, πήγα κατευθείαν στο Zara Home και στα άλλα καταστήματα με τον Τζορτζ για να αγοράσω τα πάντα για το σπίτι, ώστε η Άναμπελ και ο Μπρόντι να μπορούν απλά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις μέρες. Ήξερα ότι ο Τζορτζ θα έκανε το ίδιο για μένα. Ήταν ο τύπος του παίκτη που κοιμόταν νωρίς και ξύπνησε νωρίς. Είχε τόση ενέργεια», θυμάται ο Μάγκνουσον.

Το πρωί της Τετάρτης της περασμένης εβδομάδας, ο Μπάλντοκ έκανε θεραπεία μετά από ένα ελαφρύ χτύπημα στον αγώνα του Ολυμπιακού. Ο Μάγκουσον, ο οποίος αναρρώνει από έναν τραυματισμό χιαστού γόνατος που υπέστη την περασμένη σεζόν, θυμάται τον Μπάλντοκ να μπαίνει στο ιατρείο και να τον αγκαλιάζει θερμά.

«Αυτή είναι η τελευταία μου ανάμνηση από τον Μπάλντοκ»

Μετά τη θεραπεία, ο Μπάλντοκ έκανε λίγο τρέξιμο έξω στον ήλιο. Ο Πάλμερ Μπράουν και ο Σουηδός επιθετικός Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ είχαν ήδη τελειώσει την προπόνηση και κάθισαν στο γρασίδι βλέποντας τον Μπάλντοκ πριν μπουν και οι τρεις μαζί στη σάουνα.

«Ήταν τα γενέθλια του γιου του», εξηγεί ο Πάλμερ-Μπράουν. «Και έχουμε πάντα αυτό το εσωτερικό αστείο για τον “Πατέρα της Χρονιάς”. Δεν έχω παιδί, αλλά αυτοί (ο Μπάλντοκ και ο Γερεμέγιεφ) έχουν. Οπότε είπαμε «Συγχαρητήρια — Πατέρα της Χρονιάς”, λόγω των γενεθλίων. Είπε, “Ναι, αλλά είναι λίγο που δεν είμαι εκεί”, και τότε μας είπε ότι είχε πτήση για το σπίτι την επόμενη μέρα μετά την προπόνηση».

Ο Πάλμερ-Μπράουν σταματά για λίγο. «Αυτή είναι η τελευταία μου ανάμνηση από αυτόν», λέει.

«Μου τηλεφώνησε ο Μάγκνουσον και με ρώτησε αν ήξερα τον αριθμό της αρραβωνιαστικιάς του, γιατί είχε κάνει παρέα μαζί τους», λέει ο Πάλμερ-Μπράουν. «Ρώτησα γιατί και μου είπε. Ήμουν σαν… Τι εννοείς, πνίγηκε; Τι λες;

Ήμουν χαμένος, πραγματικά μπερδεμένος. Αυτός (ο Mάγκνουσον) είπε ότι θα πήγαινε στο σπίτι, έμενε πολύ κοντά στον Μπάλντοκ. Είπα, “Θα πάω να τηλεφωνήσω στον Μπάλντοκ”. Έτσι του τηλεφώνησα. Στη συνέχεια τηλεφώνησα ξανά στον Μάγκνουσον όταν έφτασε εκεί και μετά το άκουσα στη φωνή του».

Ο Oίλ Μακ Μπάρνι, πρώην συμπαίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που τώρα παίζει στη Λας Πάλμας στην Ισπανία, ήταν τόσο σίγουρος που δεν ήταν αλήθεια ότι έκανε το ίδιο πράγμα με τον Πάλμερ-Μπράουν και τηλεφώνησε στον Μπάλντοκ, περιμένοντας πλήρως να απαντήσει. Όταν δεν απάντησε του έστειλε μερικά μηνύματα. Στη συνέχεια κάλεσε τον Τζον Λάντστραμ, έναν άλλο πρώην παίκτη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με τα λόγια του ΜακΜπάρνι, “πιθανότατα τον καλύτερο φίλο του Τζορτζ”. Ο Λούντστραμ, ο οποίος είχε μιλήσει με τον Μπάλντοκ νωρίτερα την ίδια μέρα, ήταν επίσης στο σκοτάδι.

Ο Μάγκνουσον ήταν ο πρώτος παίκτης που έφτασε. «Πήγα εκεί για να προσπαθήσω να βοηθήσω γιατί δεν πίστευα ότι ο Τζορτζ ήταν νεκρός», λέει.

«Σκέφτηκα ότι αυτές οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα μπορούσαν ακόμα να τον βοηθήσουν και να τον αναζωογονήσουν. Αλλά όταν είδα 20 αστυνομικούς με μοτοσικλέτες έξω από το σπίτι του, καθώς και το ασθενοφόρο, τα μέλη του προσωπικού από το κλαμπ και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα, τότε συνειδητοποίησα: «Γ***. Έφυγε».

«Θυμάμαι τον Παπαδημητρίου να λέει «Καλημέρα. Όπως γνωρίζετε, ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είναι πια μαζί μας…» και αυτά είναι τα τελευταία λόγια που άκουσα από αυτόν», λέει ο Μάγκνουσον.

«Ένιωσα σαν να υπήρχε μια πέτρα στο λαιμό μου. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Σηκώθηκα από τη θέση μου και απλώς πήγαινα όλο και πιο μακριά, δίπλα στον τοίχο, στο πίσω μέρος του δωματίου, γιατί εκείνη την ώρα δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα από όσα επρόκειτο να πει για τον Γιώργο. Είχα πάει εκεί το προηγούμενο βράδυ και… ήξερα περισσότερα από πολλούς άλλους παίκτες».

Ο Πάλμερ-Μπράουν τόνισε: «Ήταν μια από τις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής μου που πήγα εκεί και έβλεπα τους πάντες. Δεν υπήρχαν λόγια που θα μπορούσαν να ειπωθούν που θα έκαναν κάποιον να νιώσει διαφορετικά».

Πηγή: sportal.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα