Αθλητισμός

Αυλαία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470!

Αυλαία για τη σπουδαία διοργάνωση που φιλοξένησε η πόλη.

Parallaxi
αυλαία-για-το-παγκόσμιο-πρωτάθλημα-ισ-214379
Parallaxi

Εικόνες: Νίκος Αλευρομύτης

Ήταν μια υπέροχη βδομάδα, γεμάτη θάλασσα, αλμύρα, ήλιο και σπουδαία ονόματα της ιστιοπλοΐας.

Από 7- 15 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η τελευταία ημέρα των αγώνων περιελάμβανε τις κούρσες των μεταλλίων σε άνδρες και γυναίκες που έγιναν στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται στο λιμενοβραχίονα του Ν.Ο.Θ για να παρακολουθήσει από κοντά τις δύο συναρπαστικές αυτές ιστιοδρομίες.

Πάμε τώρα στα αποτελέσματα. Στου άνδρες, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν τελικά οι Αυστραλοί Mathew BELCHER και Will RYAN, το ασημένιο μετάλλιο οι Σουηδοί Anton DAHLBERG και Fredrik BERGSTROM και το χάλκινο μετάλλιο το πλήρωμα από την Αυστρία με τους David BARGEHR και Lukas MÄHR.

Το Ελληνικό πλήρωμα που συμμετείχε στο Medal Race, οι εξαιρετικοί αθλητές μας, ο Τάκης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή τερμάτισαν στη 10η θέση.

Στις γυναίκες το Πολωνικό πλήρωμα με τις Agnieszka SKRZYPULEC και Irmina MROZEK GLISZCZYNSKA πήρε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Hannah MILLS και Eilidh MCINTYRE, ενώ το χάλκινο κατέληξε στις Σλοβένες Tina MRAK και Veronica MACAROL.

Σε ότι αφορά το Ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε στην κούρσα των 10 κορυφαίων, η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης πήραν τη 10η θέση. Και οι δύο είναι νέες αθλήτριες των οποίων το μέλλον προβλέπεται λαμπρό καθώς είναι το μόνο γυναικείο ελληνικό πλήρωμα στη κατηγορία των 470 που μπήκε σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά την ομάδα της Σοφίας Μπεκατώρου. Την απονομή έκανε η Senior Product Manager της La Roche-Posay Ελένη Λεκκού δηλώνοντας υπερήφανη για την πορεία τους.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην εμπειρία του Ν.Ο.Θ στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων, συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος και τόνισε ιδιαίτερα την πολύ μεγάλη συμβολή των εθελοντών και εθελοντριών, μελών του ομίλου, στην οργανωτική επιτυχία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι μέρες του πρωταθλήματος είχαν άλλες φορές σύμμαχο τον άνεμο και άλλες ενάντιο, ενώ πάντα είχαν απέναντι τους έναν δυνατό ήλιο. Έναν ήλιο που η προστασία για τους αθλητές και το κοινό ήταν άκρως απαραίτητη.

Μαζί λοιπόν με τους Έλληνες πρωταθλητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας, αλλά και με όλους όσους εκτίθενται στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν, μάθαμε ότι είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε την αντηλιακή μας προστασία και για αυτό στις αποσκευές όλων των αθλητών υπήρχαν πάντα αντηλιακά Anthelios. της LaRochePosay.

Μια αξέχαστη εβδομάδα για τη Θεσσαλονίκη περνά στην Ιστορία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα