Δέκα χρόνια από το διαστημικό ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ!

Τι έγινε 16 Αυγούστου του 2009; - Εικόνα: Άγγελος Ζυμάρας

Parallaxi
δέκα-χρόνια-από-το-διαστημικό-ρεκόρ-το-477292
Parallaxi
IAAF World Championships in Athletics,Berlin,2009 Άγγελος Ζυμαράς

Εικόνα: Άγγελος Ζυμάρας

Όταν ξημέρωνε η 16η Αυγούστου του 2009 κανένας δεν ήξερε τι πρόκειται να συμβεί. Ίσως ένα άτομο να είχε μια ιδέα αλλά σίγουρα το μέγεθος της επιτυχίας ούτε ο ίδιος το φανταζόταν. Ο λόγος για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ.

Μία ημέρα λοιπόν σαν σήμερα στον τελικό των 100 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βερολίνο ο Μπόλτ έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ με 9.58 που ακόμα και σήμερα κανένας δεν έχει καταφέρει όχι μόνο να το καταρρίψει αλλά ούτε καν να το προσεγγίσει.

Στον στίβο του σταδίου βρίσκεται και ο φωτογράφος Άγγελος Ζυμάρας ο οποίος ανάμεσα σε εκατοντάδες φωτογραφίες αποτυπώνει τον Μπόλτ με το μεγάλο του επίτευγμα. Μια φωτογραφία που έμελλε να είναι ιστορική.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έτρεξε με μέγιστη ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ένα χρόνο πριν, στο Πεκίνο, αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης, με 9.69. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σήμερα ο παγκόσμιος ρέκορντμαν ανέβασε το μια ιστορία του σήμερα και εκείνης της ημέρας που θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που άλλαξαν τα ανθρώπινα όρια!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

One Of The Greatest Day Of My Life 🙏🏿⚡️⚡️⚡️⚡️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) στις

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα