Featured

Ο Φίλιππος είναι ο άνθρωπος που «φέρνει» το WWE καθημερινά στην Ελλάδα

Fake ή σόου; Όπως και να έχει, το WWE έχει το δικό του ελληνικό φανατικό κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του 90' και μέχρι σήμερα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ο-φίλιππος-είναι-ο-άνθρωπος-που-φέρνε-881847
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Έλα, παραδέξου του. Έχεις κολλήσει και εσύ κάποια στιγμή κάνοντας ζάπινγκ αργά το βράδυ στην τηλεόραση σου με πλάνα από το WWE. Ναι, καλά κατάλαβες. Το παλαιστικό σόου που διοργανώνεται στις ΗΠΑ και παρακολουθούν χιλιάδες από κοντά και εκατομμύρια στον κόσμο μέσα από τις τηλεοράσεις τους και το διαδίκτυο. 

Για κάποιους fake, για άλλους, ένας τρόπος για να περάσεις την ώρα σου παρακολουθώντας το, όμως για πολλούς μια καθημερινή λατρεμένη συνήθεια χρόνων.

Από το ΑΝΤ1, στο Magic Πειραιά και από εκεί στη NOVA και το ΣΚΑΙ, το WWE βρίσκει κατά καιρούς στέγη στα τηλεοπτικά προγράμματα της χώρας μας από τη δεκαετία του 1990 και μέχρι σήμερα.

Μπορεί το WWE να μην είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας φανατικός πυρήνας του παλαιστικού σόου και στην Ελλάδα.

Ο Φίλιππος Μιχαηλίδης είναι ένας από αυτούς. Με ιδιαίτερη αγάπη για το WWE που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και μετράει ήδη τρεις δεκαετίες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και από απλός τηλεθεατής να γίνει ένας άνθρωπος που ενημερώνει καθημερινά το ελληνικό κοινό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις μεταφέροντας το κλίμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο ίδιος, θυμάται την πρώτη του επαφή με το WWE και μιλάει στην parallaxi για την απόφαση που πήρε να δημιουργήσει την δική του ενημερωτική ιστοσελίδα.

«Η αγάπη μου με το WWE (WWF όταν πρωτοξεκίνησα να παρακολουθώ) ήταν τη δεκαετία του ‘90 όταν και άρχισε να παίρνει τα πάνω της η ιδιωτική τηλεόραση και βλέπαμε με τον πατέρα μου τους Γίγαντες του Κατς στον ΑΝΤ1. Κάποια στιγμή το πρόγραμμα αυτό σταμάτησε τις προβολές του και έτσι τυχαία ανακάλυψα το 2004 πως το TV Magic προέβαλε τα εβδομαδιαία επεισόδια του WWE. Από τότε και μετά, μιας και το ίντερνετ πια βοηθούσε πάρα πολύ, άρχισα να παρακολουθώ εντατικά και να ψάχνω όποια νέα μπορούσα να βρω.

Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα blog που θα συγκέντρωνε όλα αυτά τα νέα αλλά στην ελληνική γλώσσα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση τους από το ελληνόφωνο κοινό. Η σελίδα τώρα, το TheWrestleManiac.com είναι η δεύτερη ουσιαστικά έκδοση εκείνης της ιδέας, καθώς για προσωπικούς λόγους υπήρξε ένα “διάλειμμα” κάποιων ετών από την παρακολούθηση του WWE.

Στο TheWrestleManiac.com μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να μπει και να δει την ανασκόπηση και τα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων shows του τηλεοπτικού προγράμματος του WWE αλλά και καθημερινά νέα που αφορούν τους Superstars(όπως ονομάζονται πια οι παλαιστές).

Στη σελίδα μας στο Facebook ανεβάζουμε τα άρθρα και μπορούμε πιο εύκολα μέσα από τα σχόλια να ξεκινήσουμε συζητήσεις και να ανταλλάξουμε απόψεις. Επίσης υπάρχει και ο λογαριασμός μας στο Instagram όπου εκεί ανεβαίνουν κάθε λογής φωτογραφίες πιο πολύ για να υπάρχει αλληλεπίδραση με τους followers. Εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με το WWE και θέλω να το επισημάνω. Υπάρχει επίσης και η αντίστοιχη εφαρμογή για Android συσκευές που μπορείτε να προμηθευτείτε από το site. Έτσι έχετε τη σελίδα, αλλά και τα social media του TheWrestleManiac πάντα μαζί σας».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, οι εξελίξεις γύρω από το WWE είναι μέρος της καθημερινότητας του και φροντίζει όπου και αν βρίσκεται να είναι σε θέση να ενημερώσει το ελληνικό κοινό.

«Το WWE είναι μέρος της καθημερινότητας μου, οπότε είτε είμαι κάπου έξω, είτε στο σπίτι, είτε ακόμα και στο δρόμο, θα μπω στα διάφορα sites να κοιτάξω τι νέο έχει συμβεί και τι αξίζει περισσότερο να διαβάσει το ελληνικό κοινό. Από εκεί και πέρα όσο πιο κοντά βρίσκομαι σε έναν υπολογιστή, τόσο πιο γρήγορα θα “ανέβει” αυτό το νέο».

Μπορεί το ελληνικό κοινό του WWE να είναι περιορισμένο, όμως η ανταπόκριση υπάρχει από τους φανατικούς του είδους στη χώρα μας, όπως εξηγεί ο Φίλιππος.

«Δυστυχώς τεράστιο κοινό δεν υπάρχει. Υπάρχει η Ελληνική κοινότητα του Wrestling (Greek Wrestling Community) που αριθμεί αρκετά μέλη και επίσης υπάρχουν διάφορα γκρουπ στο Facebook που προσπαθούν να μοιραστούν την αγάπη τους για το Pro Wrestling. Ο Έλληνας ακόμα θεωρεί όλο αυτό το θέαμα ως κάτι ψεύτικο και, λανθασμένα κατά την προσωπική μου άποψη, το θεωρεί ένα σπορ. Είμαστε ελάχιστοι εκείνοι που με την προσπάθεια μας “τροφοδοτούμε” το ελληνικό ίντερνετ με το WWE και άλλα wrestling promotions.

Επίσης εδώ και 5 χρόνια υπάρχει και μια ραδιοφωνική εκπομπή την οποία παρουσιάζει ο φίλος Γιώργος Χάρος στη Θεσσαλονίκη στο news.makedonia.gr όπου γίνεται συζήτηση για τα πιο σημαντικά νέα και show της εβδομάδας. Η εκπομπή λέγεται “Οι Γίγαντες του Κατς” και ουσιαστικά είναι μεταφορά των νέων από τα ξένα media στα οποία έχει συνδρομή ο Γιώργος. Έτσι παρέχουμε στο ελληνικό κοινό και ένα site ενημέρωσης να διαβάζει τα νέα με το TheWrestleManiac.com αλλά και μια ραδιοφωνική εκπομπή (αλλά και στο YouTube) ώστε να γίνεται συζήτηση για αυτά τα νέα. 

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως υπάρχει μια ανταπόκριση, δυστυχώς όμως σε μικρό βαθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα σπορ».

Ποιοι πρωταγωνιστές του WWE έχουν πέραση στο ελληνικό κοινό;

«Το κοινό μας σίγουρα ενδιαφέρεται για τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος (Hulk Hogan, Bret Hart, Undertaker) αλλά και για τους σύγχρονους Superstars (John Cena, Roman Reigns, Randy Orton) και αναζητεί τα τελευταία νέα τους.

Εδώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια άνοδος του προϊόντος του WWE και στο γυναικείο κομμάτι. Αυτό που εννοώ είναι πως οι γυναίκες Superstars αγωνίζονται και παλεύουν στο ίδιο (και σε μερικές περιπτώσεις και σε καλύτερο) επίπεδο με τους άντρες. Αυτό οδήγησε στο να υπάρχει ενδιαφέρον και από το γυναικείο κοινό, ακόμα και στην Ελλάδα. Γεγονός που σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο».

Και για τον επίλογο, το ερώτημα που σίγουρα μας έχει απασχολήσει όλους. Είναι fake όλο αυτό που βλέπουμε ή απλώς ένα καλοστημένο σόου; Ο Φίλιππος, εξηγεί:

«Είναι ένα show. Αυτό που λέω εγώ σε οποιονδήποτε μπορεί να μου πει πως είναι ψεύτικο αυτό που παρακολουθώ, είναι να προσπαθήσει να το δει ως μια ταινία παρά ως ένα σπορ. Έτσι θα βιώσει καλύτερα την εμπειρία της όλης κατάστασης. Το θέαμα προκύπτει, φυσικά, από την απόδοση των παλαιστών μέσα στο ρινγκ, όμως το κάθε show είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια τόσο μέσα, όσο και έξω από το ρινγκ. Τα πεσίματα είναι αληθινά.

Δε μπορείς να προσποιηθείς ένα πέσιμο από το πάνω σχοινί του ρινγκ. Κάποια χτυπήματα μπορεί να ξεφύγουν και να χτυπήσουν τον αντίπαλο λίγο παραπάνω από όσο πρέπει. Δεν παύει, όμως, όλο αυτό να είναι ένα θέαμα για να ευχαριστηθεί τόσο το μικρό παιδί, όσο και ο ενήλικος.

Οπότε, για εμένα, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος με το αν και πόσο είναι fake αυτό που παρακολουθεί».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα