Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 2020 σκέφτηκα να βάλω τέλος στην καριέρα μου

«Είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα. Εμάς είχε μόνο. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, γιατί είχε τα παιδιά του»

Parallaxi
γιάννης-αντετοκούνμπο-το-2020-σκέφτηκα-ν-706206
Parallaxi

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο «Milwaukee Journal Sentinel» προχώρησε ο σούπερ σταρ των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην οποία μεταξύ άλλων εκμυστηρεύτηκε πως το 2020, κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση σκέφτηκα να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Όπως είπε ο Greek Freak, μόλις είχε υπογράψει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ και σε μια συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των «Ελαφιών» τους αποκάλυψε την έντονη σκέψη του να σταματήσει.

Ανέφερε ότι τον είχε καταβάλει το άγχος να είναι μονίμως ο καλύτερος ενώ αποκάλυψε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για αυτόν και λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

«Το 2020 ήμουν έτοιμος να φύγω από το παιχνίδι. Και είχα μια συζήτηση για αυτό το θέμα με τη διοίκηση των Μπακς. Και, ξέρετε, πολύ φυσιολογικά, όλοι με κοίταζαν σαν να ήμουν τρελός. ”Μόλις υπέγραψες το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ και θέλεις να φύγεις από το παιχνίδι και όλα αυτά τα χρήματα…;” Φίλε, μπορείς να πάρεις αυτά τα χρήματα και να τα χώσεις στον κ@@ο σου! Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Με νοιάζει η χαρά. Είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Ο πατέρας μου δεν είχε τίποτα. Εμάς είχε μόνο. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, γιατί είχε τα παιδιά του. Είχε μια όμορφη οικογένεια. Δεν είχε τίποτα. Αυτό -για εμένα- δεν σημαίνει τίποτα», ήταν τα λόγια του, έπειτα από πολλά πράγματα που τον είχαν λυγίσει, όπως ο θάνατος του πατέρα του, πριν από μερικά χρόνια, το 2017.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε πως επισκέφτηκε ψυχολόγο και μοιράστηκε την εμπειρία του.

«Με βοήθησε πολύ -όχι απλώς να είμαι καλύτερος μπασκετμπολίστας, αλλά να μπορώ να είμαι καλύτερος σύντροφος, καλύτερος πατέρας, καλύτερος αδερφός, καλύτερος γιος. Καλύτερος άνθρωπος. Το να μην είμαι κλειδωμένος στον εαυτό μου, να μπορώ να δώσω στους ανθρώπους αυτό, που νιώθω. Γιατί κάποια στιγμή προσπαθούσα να ξεφύγω από όλους. Και δεν είμαι εγώ αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ κοινωνικός. Μου αρέσει να αλληλεπιδρώ με άλλους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα