Αθλητισμός

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του σε γήπεδο

Ο νεαρός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες από τον αρραβώνα τους

Parallaxi
ο-πρώτος-ανοιχτά-γκέι-ποδοσφαιριστής-1133362
Parallaxi

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής στον κόσμο, Josh Cavallo έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του μέσα στο γήπεδο.

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής Josh Cavallo, ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τον αγαπημένο του Leighton Morrell μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στα social media, στην οποία ζήτησε τη βοήθεια της ομάδας του Adelaide United για να κάνει έκπληξη την πρόταση γάμου στον σύντροφό του. Η ομάδα επέτρεψε στον Cavallo να “κάνει την πρόταση γάμου” στον Morrell στον αγωνιστικό χώρο του Coopers’ Stadium.

Ο 24χρονος αγωνίζεται στην Adelaide United από το 2021 και ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλος αργότερα την ίδια χρονιά με ένα συγκινητικό βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Cavallo έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής πρώτης κατηγορίας που έκανε coming out και έκτοτε είναι ένας ηχηρός υποστηρικτής των LGBT+ δικαιωμάτων.

Ο μέσος βρίσκεται σε σχέση με τον Morrell εδώ και αρκετό καιρό, με το ζευγάρι να παρευρίσκεται μαζί και στο New York Pride το 2023.

Ο νεαρός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες από τον αρραβώνα τους, με τον Cavallo να γονατίζει, και ο Morrell συγκινημένος να βάζει τα χέρια του στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια, ο Cavallo στέκεται όρθιος και γελά, ενώ ο Morrell συνεχίζει να κλαίει, πριν από μια τελευταία εικόνα με τα χέρια του ζευγαριού σε πρώτο πλάνο.

Μαζί με τις φωτογραφίες, ο Cavallo έγραψε: “Ξεκινώντας αυτή τη χρονιά με τον αρραβωνιαστικό μου. Mr & Mr Σύντομα. Ευχαριστώ την Adelaide United για τη βοήθεια στο στήσιμο αυτής της έκπληξης. Η ατελείωτη υποστήριξή σας σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Μου προσφέρατε έναν ασφαλή χώρο στο ποδόσφαιρο, έναν χώρο που ούτε στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να είναι εφικτός, και με ενθαρρύνατε να ζω κάθε μέρα της ζωής μου αυθεντικά. Ένιωσα σωστό να μοιραστώ αυτή την ξεχωριστή στιγμή στο γήπεδο, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα”

.Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2017, πολύ πριν ο Καβάλο κάνει το outing.”

“Στις 27 Οκτωβρίου 2021, στάθηκα μπροστά στην κάμερα και είπα στον κόσμο ποιος είμαι. Αβέβαιος για το μέλλον μου στον αθλητισμό και για το αν ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα είχε θέση για μένα και τη σεξουαλικότητά μου”, έγραψε τότε.

“Τώρα που μου παρουσιάζεται η φανέλα μου στο Μουσείο Αθλητισμού της Αυστραλίας με αφήνει απίστευτα συγκινημένο. Θέλω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να βοηθήσω τα άτομα να νιώθουν ασφάλεια να πατήσουν αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους. Μαζί εξελίσσουμε το παγκόσμιο παιχνίδι του ποδοσφαίρου, καθιστώντας το έναν φιλόξενο χώρο για την LGBTQ+ κοινότητα“.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα