Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά ο Άρης, ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Νίκη Βόλου

Θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό ή τον ΟΦΗ για μια θέση στο μεγάλο τελικό

Parallaxi
κύπελλο-ελλάδας-στα-ημιτελικά-ο-άρης-ή-1112734
Parallaxi

Ο Άρης ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό ή τον ΟΦΗ.

Η Νίκη Βόλου πάλεψε, παρότι βρέθηκε να χάνει προηγήθηκε με 2-1, έχασε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά ο Άρης ισοφάρισε και πήρε έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 5-2.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Άκης Μάντζιος έχοντας και το 3-0 από το πρώτο ματς, έκανε πολλές αλλαγές και για να ξεκουράσει παίκτες, αλλά και για να δώσει λεπτά συμμετοχής σε άλλους. Στο 10′ ήρθε η πρώτη τελική στο ματς, με τον Λίταινα να κάνει το πλασέ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η βροχή ήταν έντονη, ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού γλιστρούσε, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 26′, έπειτα από γέμισμα του Γκαρθία από τα αριστερά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Γαβριηλίδη. Ο Κίκε Σαβέριο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 για τον Άρη στο 28′. Η Νίκη Βόλου έφερε το ματς στα ίσα στο 35′. Ο Κρητικός στα αριστερά της περιοχής προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να απειλήσει, η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Κάσσο, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε για το 1-1. Μάλιστα, όλοι οι παίκτες έτρεξαν στον πάγκο για να αγκαλιάσουν τον Κυριακίδη, ο οποίος έχασε την γυναίκα του. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα μετά την ισοφάριση και πίεζαν, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους “κίτρινους” να κρατούν στο χέρι τους το εισιτήριο για τα ημιτελικά με 4-1 συνολικό σκορ.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου. Ο Μπράμπετς έκανε το λάθος με το γλίστρημά του, ο Πολίτης πήρε την κατοχή, από τα δεξιά της περιοχής έκανε το γύρισμα και ο Ριμπέιρο έκανε το 2-1 στο 46′! Ο Παύλος Κυριακίδης, που θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες έχασε την σύζυγό του, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας και τρίτο γκολ, ενώ ο Άρης στο δεύτερο 45λεπτο δεν μπήκε καθόλου καλά. Στο 69′ όμως οι “κίτρινοι” βρήκαν δίχτυα και έκαναν το 2-2, χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σαβέριο. Ωραία κίνηση και σουτ του Κρητικού έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ στο 78′. Βολ πλανέ του Τζιώρα στο 89′, έδιωξε ο Φατόρε σε κόρνερ. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο (2-2) και ο Άρης με συνολικό σκορ 5-2 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη, ο κόσμος της Νίκης παρά τον αποκλεισμό της ομάδας τους δεν σταμάτησε να τραγουδά.

ΓΚΟΛ: 35′ Κάσσος, 46′ Ριμπέιρο / 28′ (πεν.),69′ Σαβέριο ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Γαβριηλίδης, 67′ Λίταινας / –

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (58′ Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46′ Στίκας), Να’α, Λίταινας (73′ Αναστασίου), Γαβριηλίδης (58′ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83′ Μπάλλας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Βέλεθ (46′ Μοντόγια), Φατόρε, Φεράρι, Ντουκουρέ (58′ Βερστράτε), Τζούρασεκ (58′ Νταρίντα), Σαβέριο, Παναγίδης (58′ Μενέντεθ), Μάνου Γκαρθία (75′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμόρα.

Πηγή: ertsports.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα