Αθλητισμός

Μουντιάλ 2030: Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημη προσφορά διεξαγωγής του;

Σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο

Parallaxi
μουντιάλ-2030-η-ελλάδα-κατέθεσε-επίσημη-π-749867
Parallaxi

Κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου της FIFA, έγιναν γνωστές και επιβεβαιώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Όπως γνωστοποιήθηκε μέσα από το συμβούλιο της FIFA, το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας και η μία υποψήφια τριάδα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, αποτελείται από τις ΜαρόκοΙσπανία και Πορτογαλία. Μία άλλη προσφορά που υποβλήθηκε, όμως, αφορά την Ελλάδα σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, έχοντας επιβεβαιωτική μορφή στην πρόθεσή που υπήρξε από τις τρεις χώρες για να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ.

Τέλος, υπάρχει και τρίτη πρόταση και αφορά κοινή προσφορά της Νότιας Αμερικής από Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη, αναφέρει το ρεπορτάζ του ertsports.gr.

“Δεν υπάρχει πρόταση για διοργάνωση του Μουντιάλ στην Ελλάδα” λέει το υφυπουργείο Αθλητισμού

«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030». Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί “επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας”», προστίθεται στην ενημέρωση του Υφυπουργείου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα