Featured

Παιδί και σκι: 9+1 συμβουλές για το πρώτο μάθημα

Ετοιμάζεστε για σκι; Ετοιμάστε και τα παιδιά σας!

Parallaxi
παιδί-και-σκι-91-συμβουλές-για-το-πρώτο-μ-854004
Parallaxi

Λέξεις: Ντάντυ Μοχάμεντ

Ετοιμάζεστε για σκι; Ετοιμάστε και τα παιδιά σας!

Ειδικά όταν το σκι είναι το αγαπημένο σας χειμερινό άθλημα. Τρελαίνεστε να κατεβαίνετε την φρέσκια πούδρα, τις πατημένες πίστες, λατρεύετε την αίσθηση ελευθερίας, το αναζωογονητικό κρύο και τα κάτασπρα χιονισμένα βουνά… Είναι τέλεια, αλλά τι γίνεται με τα μικρά – παιδιά που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν σκι;

Σας έχουμε 9+1 συμβουλές για το πρώτο μάθημα του παιδιού σας!

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά να τσουλάνε εξαρτάται καθαρά από το κάθε παιδί ξεχωριστά. Συνήθως από τη στιγμή που μπορεί να σταθεί επάνω στα πέδιλα και να εξοικειωθεί με αυτά, μπορεί να μυηθεί στην τέχνη του σκι. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να είναι περίπου στην ηλικία των 5-6 ετών.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Λατρεύετε το άθλημα αυτό και θέλετε και τα παιδιά σας να είναι τόσο χαρούμενα όσο εσείς στην πίστα! Αυτός είναι ο στόχος, αλλά μερικές φορές, τουλάχιστον στην αρχή, τα μικρά μπορεί να μην είναι πολύ ενθουσιασμένα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους διηγηθείτε από πριν ιστορίες για το σκι και το βουνό. Πείτε τους αστείες ιστορίες, δείξτε ωραία βίντεο, πείτε ότι ο αγαπημένος τους χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων μπορεί επίσης να κάνει σκι!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Όταν αποφασίσετε να μάθει το παιδί σας σκι, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε κάποιον εκπαιδευτή. Ο δάσκαλος είναι απαραίτητος σε αυτή τη διαδικασία! Εσείς μπορεί να είστε πολύ καλοί στο σκι, αλλά αυτό δε είναι αρκετό. Τα πιτσιρίκια θα πρέπει να μάθουν από την αρχή να κάνουν σωστά σκι, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθώσουν αργότερα τα λάθη. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν φιλικό εκπαιδευτή που να ξέρει πώς να μιλά στα παιδιά. Επίσης ένας σωστός δάσκαλος ξέρει και πώς να μεταφέρει τη χαρά που προσφέρει ο κόσμος του βουνού!

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ή ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙ;

Στις πολύ μικρές ηλικίες 4-5 ετών καλό είναι να προτιμήσετε έναν δάσκαλο που θα μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο παιδί σας. Από 6 ετών και πάνω μπορείτε να επιλέξετε μια ακαδημία σκι που θα σας προσφέρει ένα καλά προετοιμασμένο πρόγραμμα διδασκαλίας για παιδιά. Το παιδί σας θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μια σειρά μαθημάτων μαζί με άλλα παιδάκια ίδια ηλικίας και επιπέδου.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΙ

Το παιδί θα χρειαστεί ζεστό και αδιάβροχο μπουφάν και παντελόνι, ισοθερμικά εσώρουχα, γάντια, κάλτσες του σκι και κράνος. Μπότες και πέδιλα του σκι μπορείτε να βρείτε στο χιονοδρομικό ή να τα νοικιάσετε για όλη τη σεζόν ειδικά εάν «κλείσετε» σε κάποια ακαδημία κάποιο πακέτο μαθημάτων. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα σας συμβουλεύαμε να τα αγοράσετε. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και την επόμενη χρονιά θα είναι άχρηστα, εκτός αν ακολουθεί αδερφάκι.

ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΙ

Πριν βγείτε στις πίστες για πρώτη φορά, καλό είναι το μικρό σας να συνηθίσει τις μπότες του σκι. Όσο περισσότερο φοράει τις μπότες από πριν (όχι απαραίτητα στο χιόνι, και στο σαλόνι γίνεται δουλίτσα!), τόσο καλύτερα.

ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Εξίσου σημαντικό είναι το παιδί να συνηθίσει το χιόνι. Συνήθως τα παιδιά το λατρεύουν, τους αρέσει να παίζουν μαζί του και το διασκεδάζουν! Τις πρώτες φορές που θα πάτε στο βουνό δοκιμάστε να κυλιστείτε, να κάνετε έλκηθρο, να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο ή να κάνετε χιονοαγγέλους μαζί του. Έτσι να συνηθίσει την υφή του χιονιού και τον κρύο καιρό.

APRÈS-SKI

Νομίζω όλοι το αγαπάμε. Άλλωστε πάει μαζί με το σκι! Ειδικά αυτή η κούπα Glühwein είναι μια άξια ανταμοιβή μετά από τις χιονισμένες πλαγιές. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το παιδί. Όχι, βέβαια Glühwein, αλλά μια ζεστή σοκολάτα ή οποιαδήποτε άλλη λιχουδιά επιβάλλεται!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να έχετε στην οικογενειακή σας συλλογή την πρώτη εμπειρία σκι των παιδιών σας. Ζητήστε από τον εκπαιδευτή να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και βίντεο.

+1

Μην αγχώνεστε πολύ για όλη τη διαδικασία, εστιάστε στη διασκέδαση και το παιδί σας σίγουρα θα αγαπήσει την εμπειρία του σκι όπως εσείς!

Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στην παιδική ακαδημία σκι Skidom!

Links: https://skidom.gr/

FB: https://www.facebook.com/skidom

IG: https://www.instagram.com/skidomkidsacademy/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα