Αθλητισμός

ΠΑΟΚ : Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Την Τετάρτη 5 Απριλίου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους στο «Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Μαργαρίτα Κοκκίνου
παοκ-το-πρόγραμμα-των-πλέι-οφ-986806
Μαργαρίτα Κοκκίνου

Το πρόγραμμα των πλέι οφ του ΠΑΟΚ που προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας δε του αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια . Η δυσκολία που θέτει η σειρά των αγώνων είναι αδιαμφισβήτητη. Ακόμη και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έχει να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ σε τρία συναρπαστικά εκτός έδρας ματς καταδεικνύει τον αγωνιστικό “Γολγοθά” που έχει να ανέβει ο Δικέφαλος του βορρά.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους στο «Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει μεσοβδόμαδα στην Αθήνα για να παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ντέρμπι Δικεφάλων της 6ης αγωνιστικής στις 26 του επόμενου μήνα και θα κλείσει τον κύκλο των εκτός έδρας ντέρμπι με ομάδα από το Big-4 την 8η αγωνιστική την Τετάρτη Μαΐου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Εν πάση περιπτώσει, η αγωνία κορυφώνεται, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και κανείς δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για την έκβαση των πραγμάτων. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις μακροχρόνιες αγορές αθλητικού στοιχηματισμού, όπου οι αποδόσεις των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η σεζόν μέχρι τώρα ήταν απρόβλεπτη και οι προβλέψεις για τις αγορές στοιχημάτων θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι δύσκολες από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όσον αφορά στο ξεκίνημα και πάλι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Στην πρεμιέρα θα επισκεφθεί το “Κλεάνθης Βικελίδης” για το τοπικό ντέρμπι, ενώ την δεύτερη αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Λογικά μέχρι τον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο, τον τελευταίο πριν την ανάπαυλα για το Πάσχα, θα έχει φανεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας με −7 και ως αουτσάιντερ στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Στο δεύτερο μισό του “μίνι πρωταθλήματος”, ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και το παιχνίδι με τον Βόλο και θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Άρη. Στο τελευταίο ματς της σεζόν θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει πολλά ή και… τίποτα, ανάλογα με τα προηγούμενα αποτελέσματα των δύο ομάδων.

Η ισορροπία για τον ΠΑΟΚ είναι λεπτή, αλλά όλα εξαρτώνται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Για παράδειγμα, μια νίκη στο εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι με τον Άρη μπορεί να είναι καθοριστική. Μια νίκη θα δώσει νέα μεγάλη ώθηση στην ήδη υψηλή ψυχολογία του Δικεφάλου και θα βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια.

Σε περίπτωση κακού αποτελέσματος, με την απόσταση από την κορυφή να μεγαλώνει, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους ασπρόμαυρους. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ από την 4η θέση, αλλά γνωρίζοντας ότι στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα που θα αντιμετωπίσει στις προσεχείς αναμετρήσεις. Το πλάνο «παιχνίδι με παιχνίδι» του Λουτσέσκου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν πιστά οι παίκτες του στη διαδικασία που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Advertorial
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα