Αθλητισμός

Πέθανε αιφνιδίως στα 26 του ο τερματοφύλακας, Ματίγια Σάκριτς

Ο νεαρός αθλητής αρρώστησε ενώ βρισκόταν σε διεθνή αποστολή με το Μαυροβούνιο

Parallaxi
πέθανε-αιφνιδίως-στα-26-του-ο-τερματοφύλ-1175666
Parallaxi

Ο τερματοφύλακας της Μίλγουολ, Ματίγια Σάκριτς (Matija Sarkic), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 26 ετών, αφού αρρώστησε, ενώ βρισκόταν σε διεθνή αποστολή με το Μαυροβούνιο.

Ο ξαφνικός θάνατος του νεαρού τερματοφύλακα έχει συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τα αφιερώματα να πέφτουν βροχή για το αστέρι της Millwall που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πολλούς αγγλικούς συλλόγους.

Ο Σάκριτς βρισκόταν στην παραθαλάσσια πόλη Μπόντβα του Μαυροβουνίου όταν σύμφωνα με πληροφορίες αρρώστησε, ενώ βρισκόταν με φίλους του σε ένα διαμέρισμα το πρωί του Σαββάτου.

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να σωθεί η ζωή του απέτυχαν. Ο γεννημένος στο Γκρίμσμπι, διεθνής με το Μαυροβούνιο, Σάρκιτς, είχε αγωνιστεί πρόσφατα σε φιλική αναμέτρηση με το Βέλγιο.

Η ομάδα που αγωνιζόταν ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος είναι συντετριμμένος στο άκουσμα της είδησης και εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Σάκριτς. Έχουν επίσης κάνει μαύρο το προφίλ τους στο Χ.

Ποιος ήταν ο Ματίγια Σάκριτς

Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η ανακοίνωση έγραφε: «Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μίλγουολ είναι εντελώς συντετριμμένος που ανακοινώνει ότι ο Ματίγια Σάρκιτς απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών. Ο Σάκριτς, ο νούμερο ένα τερματοφύλακας των Lions, είχε 33 συμμετοχές με τον σύλλογο από τον Αύγουστο του 2023 που ήρθε από τους Wolverhampton Wanderers. Διεθνής με το Μαυροβούνιο, εκπροσώπησε περήφανα τη χώρα του σε πολλές περιπτώσεις.’Όλοι στον σύλλογο στέλνουν την αγάπη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους φίλους του Ματίγια σε αυτές τις εξαιρετικά θλιβερές στιγμές».

«Ο σύλλογος δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Ματίγια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Σάρκιτς μετακόμισε στο The Den μόλις πέρυσι, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Γουλβς, όπου υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο και έγινε αμέσως βασικός στην πρώτη ομάδα.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Άστον Βίλα και της Γουλβς πήρε ρόλο βασικού τερματοφύλακα και πραγματοποίησε 33 εμφανίσεις με την ομάδα, κάνοντας 77 αποκρούσεις.

«Τι φρικτή είδηση να ξυπνάμε σήμερα το πρωί ότι ο τερματοφύλακάς μας Ματίγια Σάκριτς πέθανε στα 26 του χρόνια. Καταστροφικά νέα για τους φίλους και την οικογένειά του και για όλους εμάς που σχετιζόμαστε με τη Μίλγουολ. Μια φορά λιοντάρι, πάντα λιοντάρι», έγραψαν οπαδοί της ομάδας στο X.

Σύλλογοι από όλη την Premier League και την Championship έσπευσαν να δημοσιεύσουν τα δικά τους συλλυπητήρια μετά την είδηση-σοκ, με τη Λιντς να δημοσιεύει ένα αφιέρωμα στο διαδίκτυο.

«Οι σκέψεις όλων στο #LUFC είναι με την οικογένεια, τους φίλους του Ματίγια και όλους όσους συνδέονται με τη Μιλογουόλ σε αυτές τις απίστευτα θλιβερές στιγμές. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ματίγια», ανέφερε η Λιντς.

Η Crystal Palace πρόσθεσε: «Όλοι στην Crystal Palace στέλνουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους φίλους και τον σύλλογο του Ματίγια σε αυτές τις πολύ θλιβερές στιγμές».

Πηγή: protothema.gr

Φωτογραφία: twitter

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα