Αθλητισμός

Πλησιάζοντας στον τερματισμό

Πλησιάζοντας προς το τέλος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας 470.

Parallaxi
πλησιάζοντας-στον-τερματισμό-214222
Parallaxi
Εικόνα: Λούσυ Μπρόβα

Η χθεσινή Παρασκευή ξεκίνησε με αναβολή δυο ωρών αλλά εξελίχθηκε καλά για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470.

Με τρεις ιστιοδρομίες σε άνδρες και γυναίκες ολοκληρώθηκαν οι προκριματικές κούρσες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης 470. Απομένουν πλέον οι ιστιοδρομίες των μεταλλίων (Medal Races) που θα γίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου και με τις οποίες θα πέσει η αυλαία αυτής της πολύ μεγάλης διοργάνωσης που φιλοξένησε η Θεσσαλονίκη στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι ιστιοδρομίες της Παρασκευής ξεκίνησαν και πάλι με καθυστέρηση καθώς υπήρξε αναβολή περίπου δύο ωρών προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες σε ότι αφορά τον άνεμο. Στους άνδρες ο Τάκης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να καταφέρουν να περάσουν στο Medal Race του Σαββάτου. Αφήνοντας πίσω τους τις κακές κούρσες των προηγούμενων ημερών, οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο ξεκίνησαν πολύ καλά παίρνοντας την 1η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, ακολούθως την 12η θέση στη δεύτερη και την 7η στην τρίτη ιστιοδρομία. Έτσι κατάφεραν να πάρουν τη 10η θεση στη γενική κατάταξη με 96 βαθμούς και να περάσουν στον τελικό εκπλήσσοντας για άλλη μία φορά τον κόσμο που τους ακολουθεί φανατικά.

Στις γυναίκες σε ότι αφορά τα Ελληνικά πληρώματα οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του Ν.Ο.Θ Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου εξασφάλσιαν τη συμμετοχή τους στο Medal Race καθώς πήραν 3η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, 16η στη δεύτερη και 8η θέση στην Τρίτη. Οι Πολωνίδες Agnieszka SKRZYPULEC / Irmina MRÓZEK GLISZCZYNSKA πήρραν τελικά την 1η θέση.

Ο δυνατός ήλιος το κυρίαρχο στοιχεία και της χθεσινής μέρας. Η προστασία άκρως απαραίτητη. Οι αθλητές, που έχουν απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων που εμπεριέχει η έκθεση σε αυτόν εμπιστεύονται σε καλά χέρια τη δική τους προστασία.

Η La Roche Posay είναι κύριος χορηγός με τη σειρά αντηλιακών προϊόντων ANTHELIOS, των Ελλήνων πρωταθλητών. Και επιτελεί εξαιρετικά το έργο της προστασίας τους.

Άλλωστε η Anthelios είναι ο υπερήφανος Suncare Partner των Ολυμπιονικών της Ιστιοπλοΐας στα 470, Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή αφού προστατεύει τους ιστιοπλόους που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο, κάνοντας το άθλημα που αγαπούν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα