Αθλητισμός

Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα για τις ζημιές στην «OPAP Arena»

Πρόστιμο της UEFA για τις ζημιές στον τελικό του Conference League

Parallaxi
πρόστιμο-σε-ολυμπιακό-και-φιορεντίνα-1167792
Parallaxi

Η UEFA τιμώρησε τον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον τελικό του Conference League στο γήπεδο της «OPAP Arena» με τους Πειραιώτες να καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν της Φιορεντίνα με σκορ 1-0 στον τελικό του Conference League που έγινε στην «OPAP Arena».

Ωστόσο οι φίλοι του Ολυμπιακού, όπως και της ιταλικής ομάδας έκαναν ζημιές στο γήπεδο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από την ομοσπονδία.

Όπως έγινε γνωστό από την UEFA, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για υλικές ζημιές εντός του γηπέδου, καθώς και με 10.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων.

Επιπρόσθετα η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» καλείται να επικοινωνήσει με την ΑΕΚ εντός 30 ημερών, προκειμένου να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον κόσμο και αφορά καθίσματα, πλεξιγκλάς αλλά και τις τουαλέτες του σταδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Φιορεντίνα επιβλήθηκε πιο «τσουχτερό» πρόστιμο που αγγίζει τα 35.000.

Αναλυτικά η απόφαση της UEFA

Ποινές απέναντι στον Ολυμπιακό:

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφάσισε:

– Να επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για πράξεις που προκάλεσαν ζημιές.

– Να δώσει εντολή στη διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ, στης οποίας το γήπεδο διοργανώθηκε ο τελικός, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους υποστηρικτές του: 125 σπασμένα καθίσματα, σπασμένα πλεξιγκλάς και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις τουαλέτες

– Να επιβάλλει στον Ολυμπιακό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων.

Η ποινή της Φιορεντίνα

Όσον αφορά στην έτερη φιναλίστ, Φιορεντίνα, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA επέβαλε πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ στους Ιταλούς για τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί τους καθώς και για τη ρίψη αντικειμένων, ενώ τους απαγόρεψε την πώληση εισιτηρίων για τον επόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκο αγώνα τους, με τη συγκεκριμένη ποινή να είναι υπό διετή αναστολή.

Επιπλέον, όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έτσι και με την Φιορεντίνα, οι αξιωματούχοι της UEFA έδωσσαν εντολή στους διοικούντες τον ιταλικό σύλλογο να επικοινωνήσουν με την ΑΕΚ για να καλύψουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί στο γήπεδο, όπως τα 28 σπασμένα καθίσματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα