Αθλητισμός

Σαουδική Αραβία: Ξεκίνησε την εκστρατεία για την διεκδίκηση της οργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

«Μεγαλώνουμε Μαζί» είναι το μότο της 

Parallaxi
σαουδική-αραβία-ξεκίνησε-την-εκστρατ-935823
Parallaxi

«Μεγαλώνουμε Μαζί», αυτό είναι το μότο της Σαουδικής Αραβίας που σήμερα (1/3) παρουσίασε την αφίσα της εκστρατείας της για την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής είναι η μοναδική υποψήφια και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου, δύσκολα θα υπάρξει κάποια που θα της πάρει την διοργάνωση.

Η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας (SAFF) ανέφερε σε δελτίο τύπου πως θα προωθήσει τα «ποδοσφαιρικές εικόνες και πολιτιστικά σύμβολα της χώρας, δείχνοντας τον πολιτισμό και την αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο». Στην αφίσα παρουσιάζονται δύο παιδιά που φοράνε φανέλες με τα νούμερα «20 και 34» και στην θέση του ονόματος αναγράφεται στα αγγλικά «Σαουδική – Αραβία».

Αυτή η υποψηφιότητα «γίνεται δυνατή μόνο με τον γρήγορο μετασχηματισμό της χώρας», διευκρινίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάσερ Αλ Μισεχάλ.

SAUDI_d0d0c.png

Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη υποψήφια για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2034 από τότε που η τετράδα Αργεντινής-Ουρουγουάης-Παραγουάης-Χιλής αποχώρησαν. Οι τρεις πρώτες χώρες θα φιλοξενήσουν η καθεμία έναν αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 που θα συνδιοργανώσουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο.

Η Αυστραλία παραιτήθηκε επίσης από την υποψηφιότητά της για το 2034 στις 31 Οκτωβρίου, ενώ η επισημοποίηση της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034 πρέπει να γίνει στα τέλη του 2024.

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα