Αθλητισμός

Σοκ στον στίβο: 16χρονος Τζαμαϊκανός κατέρριψε το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ

Υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, με χρόνο 47.26, «γράφοντας» ιστορία

Parallaxi
σοκ-στον-στίβο-16χρονος-τζαμαϊκανός-κατ-1143325
Parallaxi

Ένας 16χρονος από την Τζαμάικα προκάλεσε σοκ στον κόσμο του στίβου καταρρίπτοντας το μακροχρόνιο ρεκόρ πρωταθλήματος του Γιουσέιν Μπολτ στους 51ους Αγώνες Carifta.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από το Sport Bible, ο Νικόι Μπράμγουελ, μαθητής από το Calabar High στο Κίνγκστον, ήταν ένα από τα φαβορί για να πάρει το χρυσό μετάλλια στα 400 μ. αγοριών κάτω των 17 ετών στο στάδιο «Κιράνι Τζέιμς» στη Γρενάδα.

Αφού ξεπέρασε μια σειρά από τραυματισμούς κατά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεχιζόμενου προβλήματος στους προσαγωγούς, ο Τζαμαϊκανός ήταν σε αισιόδοξη διάθεση ενόψει του αγώνα. Πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την κυρίαρχη επίδοση του Νικόι Μπράμγουελ, καθώς υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του με χρόνο 47.26 «γράφοντας» ιστορία. Ως εκ τούτου, ο έφηβος κατέρριψε το ρεκόρ πρωταθλήματος του Γιουσέιν Μπολτ με 47.33, το οποίο είχε σημειωθεί το 2002.

Ο Κέμρον Μάθλιμ από τη Γρανάδα τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Νικόι Μπράμγουελ με 47.96, ενώ ο Ίγκαν Νίλι από την Αγία Λουκία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 48.16 δευτερόλεπτα.

Μιλώντας μετά την επίτευξη του ρεκόρ του, το παιδί-θαύμα από την Τζαμάικα δήλωσε: «Είναι υπέροχο συναίσθημα να καταρρίπτεις το ρεκόρ. Από πέρυσι το καλοκαίρι, έχω βάλει στο μάτι το ρεκόρ, οπότε είναι υπέροχο συναίσθημα που μπόρεσα να έρθω εδώ και να το πετύχω».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα