Αθλητισμός

Τεντόγλου και Αντετοκούνμπο ανάμεσα στους υποψήφιους για τον κορυφαίο Βαλκάνιο αθλητή του 2022

Οι δυο τους είναι οι μοναδικές ελληνικές συμμετοχές και αποτελούν βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Parallaxi
τεντόγλου-και-αντετοκούνμπο-ανάμεσα-731709
Parallaxi

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι δύο Έλληνες αθλητές που βρίσκονται στη λίστα των υποψήφιων για τον κορυφαίο αθλητή των Βαλκανίων, από όλα τα αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες, για το 2022

Το Βουλγάρικο πρακτορείο ειδήσεων (ΒΤΑ) ανακοίνωσε τη λίστα με τους 10 υποψήφιους αθλητές των Βαλκανίων, από όλα τα αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες.

Μέσα σε αυτούς βρίσκεται ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, αλλά και ο Greek Freak και σταρ του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους είναι οι μοναδικές ελληνικές συμμετοχές και αποτελούν βασικούς διεκδικητές του βραβείου του κορυφαίου.

Ο Βούλγαρος (που έχει και ελληνική υπηκοότητα) μπασκετομπολίστας, Σάσα Βεζένκοβ, που φέτος κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και Super Cup με την ομάδα του Ολυμπιακού είναι επίσης υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου. Ο παίκτης του ΝΒΑ από τη Σερβία, Νίκολα Γιόκιτς, είναι ο τρίτος μπασκετμπολίστας της δεκάδας. Στη λίστα βρίσκονται επίσης ο Κροάτης παίκτης του ποδοσφαίρου, Λούκα Μόντριτς, που στο Μουντιάλ του Κατάρ κατέκτησε μαζί με την ομάδα του το χάλκινο μετάλλιο, ο νεαρός ρέκορντμαν της κολύμβησης από τη Ρουμανία, Νταβίντ Ποποβίτσι, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο απόλυτος σταρ των Σέρβων Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Τούρκος Ολυμπιονίκης της πάλης, Τάχα Αγκούλ.

Υποψήφιες γυναίκες στη λίστα είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του βόλεϊ από τη Σερβία, Τιγιάνα Μπόσκοβιτς, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πεταλούδα (κολύμβηση) από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, Λάνα Πουντάλ, είναι οι μοναδικές υποψηφιότητες γυναικών.

Η τελική δεκάδα, όπως φαίνεται παραπάνω, προέκυψε μετά από ψηφοφορία των πρακτορείων ειδήσεων των Βαλκανίων (Βουλγαρίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Μαυροβουνίου, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Ρουμανίας, Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κροατίας, Αλβανίας) ενώ συνολικά ψήφους δέχθηκαν 38 αθλητές και αθλήτριες. Τα πρακτορεία ειδήσεων θα κρίνουν και τον νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή – gazzetta.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα