Αθλητισμός

Θλίψη στον Άρη – «Έφυγε» ο θρυλικός Κώστας Παπαϊωάννου

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Άρη

Parallaxi
θλίψη-στον-άρη-έφυγε-ο-θρυλικός-κώσ-1106803
Parallaxi

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Άρη, ο Κώστας Παπαιωάννου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας σε θλίψη την «κίτρινη» οικογένεια αλλά και τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναμφίβολα, υπήρξε μία από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και από τους παίκτες-σύμβολα στην ιστορία του Άρη. Γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1945 και ξεκινώντας την πορεία του από ιστορικό ΠΑΟΔ, ο Κώστας Παπαιωάννου μεταγράφηκε στον Άρη στα μέσα της δεκαετίας του 60’ αγωνιζόμενος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καθιερώθηκε στην 11αδα του Άρη από τις πρώτες ημέρες του και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους ηγέτες της ομάδας με την ικανότητά του στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

Το 1970 ήταν από τους πρωταγωνιστές των «κίτρινων» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς με δικό του γκολ – στο Καραϊσκάκη – επί του Ολυμπιακού οδήγησε την ομάδα του στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-0) στο Καυτανζόγλειο. Από τον Ιούνιο του 1968 ξεκίνησε και η πορεία του (αρχικά) με την Εθνική ομάδα Ενόπλων για να ακολουθήσει η παρθενική εμφάνισή του με την Εθνική Ανδρών έγινε τον Μάρτιο του 1969 στο Ισραήλ.

Η αθλητική σταδιοδρομία του Κώστα Παπαιωάννου θα ήταν ακόμη σπουδαιότερη αν είχε αποφύγει δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Η τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα του αγαπημένου του Άρη ήταν τον Μάιο του 1976 για να ακολουθήσει μια σεζόν με τη φανέλα του Παναιτωλικού και η τελευταία του (1977-78) με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

“«Έφυγε» ο μεγάλος Κώστας Παπαϊωάννου… Καλό ταξίδι…”αναφέρει σε μήνυμά της η ΠΑΕ Άρης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα