Αθλητισμός

Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική

Για τις θέσεις 9-16 πλέον θα παλέψει η εθνική μας ομάδα

Parallaxi
βαριά-ήττα-και-αποκλεισμός-για-την-εθν-1051375
Parallaxi

Το ταξίδι της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με μια «βαριά» ήττα από την απίθανη Λιθουανία. Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις, που είχε πολλές απουσίες σε αυτή τη διοργάνωση, όπως και η δική μας Εθνική, έπαιξε -για άλλη μια φορά- σωστό μπάσκετ, «έσφιξε» αμυντικά όταν έπρεπε, «έβγαλε» νέους πρωταγωνιστές δίχως να έχει το πιο… έμπειρο ρόστερ και βρήκε ασύλληπτο ρυθμό στην επανάληψη. Παράλληλα, σούταρε με εξωπραγματικά ποσοστά πίσω από τα 6,75μ. (15/24 τρίποντα) και… ακύρωσε την μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει η «γαλανόλευκη» στο πρώτο ημίχρονο.

Με την νίκη αυτή η «Λιέτουβα» ανέβηκε στο 4-0, ρεκόρ που έχουν και οι ΗΠΑ και οι δυο τους ­θα «παλέψουν» σε 48 ώρες για την πρωτιά του Ομίλου. Αντιθέτως, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, με τις δύο ομάδες να μετρούν ρεκόρ 2-2 και να έχουν αποκλειστεί μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο 23χρονος πλέι μέικερ των Λιθουανών, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ήταν ο «δήμιος» της Εθνικής Ομάδας, κάνοντας -ακόμα- ένα σπουδαίο ματς (19 πόντοι, 6 ασίστ). Ταυτόχρονα, οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να περιορίσουν σημαντικά τον Γιόνας Βαλαντσιούνας (15 πόντοι με 6/9 σουτ, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ), ενώ απίστευτη εμφάνιση έκαναν και οι Ίγκνας Μπραζντέικις (18 πόντοι με 7/7 σουτ) και Εϊμάντας Μπέντζιους (15 πόντοι με 5/6 σουτ).

Στην αντίπερα όχθη, ο Τόμας Ουόκαπ έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όμως… έμεινε από δυνάμεις στο φινάλε και ολοκλήρωσε το ματς με 8/20 εντός πεδιάς. Διψήφιος και ο πολύ καλός Γιαννούλης Λαρεντζάκης (17π.), που όμως αποβλήθηκε με 5φ. στην 4η περίοδο. Σε κακό βράδυ πολλοί διεθνείς, που δεν μπόρεσαν στο δεύτερο ημίχρονο να έχουν την ίδια συνέπεια και την ίδια εικόνα, που είχαν στο πρώτο μέρος.

Πηγή: sdna

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα