Ελλάδα

Αττική: Εντοπίστηκαν νεκρά δύο άλογα σε γκρεμό – Σκληρές εικόνες

Σε επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει ότι στο σημείο πετιούνται συστηματικά νεκρά άλογα.

Parallaxi
αττική-εντοπίστηκαν-νεκρά-δύο-άλογα-σ-991484
Parallaxi

Φρίκη, αποτροπιασμό και οργή έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες με τα δύο νεκρά άλογα που εντοπίστηκαν στην Πάρνηθα. Συγκεκριμένα, τα ζώα βρέθηκαν σε δυσπρόσιτους γκρεμούς, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων, τα ζώα εγκαταλείφθηκαν εκεί από τους ιδιοκτήτες τους και πέθαναν βασανιστικά έχοντας τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση.

Σε επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τονίζει ότι άμεσα να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Επίσης, το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – «Ippothesis», γνωστοποίησε στα social media ότι κατέθεσε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζήτησε την άμεση νεκροψία και ιχνηλάτηση τους, εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Παράλληλα, σημείωσε: «Δεν ήταν τυχαίο που οι αρμόδιες αρχές από το 2008 δεν ήθελαν να περάσουν την καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών. Όταν ξεκινήσαμε τις καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγκάσουμε το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ολοι μας κορόιδευαν και δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας βοηθήσει με τα νομικά έξοδα ή να συμπορευτεί μαζί μας.

Τον Οκτώβρη του 2022 εκδόθηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση. Το 2023 τα ιπποειδή στην Ελλάδα παραμένουν ζώα ενός κατώτερου Θεού».

πηγή in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα