Επικαιρότητα

Αυτές είναι οι χώρες που γκουγκλάρουν περισσότερο τη Θεσσαλονίκη για τουρισμό

Τα στοιχεία της έρευνας «Θεσσαλονίκη - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις ανά χώρα τα τελευταία 4 χρόνια»

Parallaxi
αυτές-είναι-οι-χώρες-που-γκουγκλάρουν-832766
Parallaxi

Ενδεικτικά της αλλαγής που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού στη μετά Covid εποχή είναι τα στοιχεία της Tourix για την πόλη της Θεσσαλονίκης από την έρευνα «Θεσσαλονίκη – Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις ανά χώρα τα τελευταία 4 χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται στα γραφήματα, στη χρονολογική απεικόνιση των αναζητήσεων διαπιστώνεται πως το 2022 ξεπέρασε κατά πολύ τον όγκο που παρατηρήθηκε για το 2021 καθώς και για το 2019. Για τον προορισμό της Θεσσαλονίκης υπήρξε μια γενική αύξηση των αναζητήσεων με μεγάλη άνοδο μετά τον Μάρτιο του 2022. Ο Οκτώβριος φάνηκε πως ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο όγκο αναζήτησης και γενικά την περίοδο Μαΐου-Δεκεμβρίου διατηρήθηκε ο όγκος αναζήτησης σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι εθνικότητες που αναζήτησαν τη Θεσσαλονίκη

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη για το 2022 ήταν Γερμανία και ακολουθούν με σημαντική διαφορά Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και η Ρουμανία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η η Σερβία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Γαλλία.

ΤΟΠ 10 χώρες 2022

1. Γερμανία

2. Κύπρος

3. Ηνωμένο Βασίλειο

4. Ισραήλ

5. Ρουμανία

6. Σερβία

7. ΗΠΑ

8. Ιταλία

9. Βουλγαρία

10. Γαλλία

2022 vs 2019, 2022 vs 2021

Για το 2022 παρατηρείται σημαντική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για όλες τις χώρες παρακολούθησης. Σε σχέση με το 2019, όλες οι χώρες παρουσιάζουν επίσης αύξηση σε μικρότερο όμως βαθμό. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή για το 2022 σε σχέση με το 2019 είχαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως σε σχέση με το 2021 έντονη αύξηση των αναζητήσεων είχαν το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος.

Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης μέσω διαδικτύου 2019 – 2022

Σύμφωνα με την tourix, η αναζήτηση για έναν προορισμό αλλάζει κατά τη διάρκεια του έτους ανάλογα με το στάδιο του ταξιδιού στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης (όνειρο/έμπνευση, αναζήτηση/έρευνα/οργάνωση, κράτηση, εμπειρία/διαμονή, διαμοιρασμός εμπειρίας) και φυσικά ανάλογα με τα high seasons της περιοχής. Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρήσαμε αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών για διαμονή στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το γεγονός σίγουρα επηρεάστηκε από την εποχή σταδιακής ανάκαμψης της χώρας μετά από τους διάφορους περιορισμούς στα ταξίδια και της καραντίνας. Επίσης, είναι σημαντικό πως ολοένα και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για εύρεση πληροφοριών, ενημερώσεων καθώς και την οργάνωση των ταξιδιών τους.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα