Αυτοδιοίκηση

O Μπέος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά δεν πληρώνει την αποζημίωση

Δηλώνει αδυναμία να καταβάλει το ποσό των 11.919 ευρώ - Υποστηρίζει πως αν πληρώσει θα υποστεί «ανεπανόρθωτη περιουσιακή βλάβη.

Parallaxi
o-μπέος-καταδικάστηκε-για-συκοφαντική-1056425
Parallaxi

Ο Αχιλλέας Μπέος καταδικάστηκε για τη συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει πλήρη αδυναμία να καταβάλει το ποσό των 11.919 ευρώ που επιδικάστηκε ως αποζημίωση.

Υποστήριξε μάλιστα πως μοναδικό του εισόδημα είναι ο μισθός που λαμβάνει ως δήμαρχος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το magnesianews.gr ο Αχιλλέας Μπέος ζητά την αναστολή της εκτέλεσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της αποζημίωσης που έχει επιδικαστεί σε βάρος του Δημάρχου Βόλου «με την υπ’ αριθμόν 493/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου και ιδρυτή της εφημερίδας «Μαγνησία», ανερχόμενη σήμερα μαζί με τους τόκους στο ποσό των 11.919 ευρώ».

Ο Αχιλλέας Μπέος, μεταξύ άλλων υποστηρίζει στην αίτησή του πως αν πληρώσει αυτό το ποσό θα υποστεί «ανεπανόρθωτη περιουσιακή βλάβη» , διότι «ο επισπεύδων δύναται να προβεί σε κατάσχεση του μισθοδοτικού μου λογαριασμού τραπέζης, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διαβίωσή μου, δοθέντος ότι δεν διαθέτω οικονομική ευχέρεια, είμαι 64 ετών και δεν δύναμαι να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, πέραν των δημαρχιακών καθηκόντων μου». Συνεχίζοντας στην αίτησή του ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέρει ότι έχει μεταβιβάσει εδώ και χρόνια την περιουσία του στα παιδιά του, πλην ενός ποσοστού που κατέχει σε ακίνητο εξ αδιαιρέτου με την κόρη του και την πρώην σύζυγό του.

Η υπόθεση κατά την ίδια πηγή ξεκίνησε «στις 8 Απριλίου 2016, ο τελών σε αργία εκείνη την περίοδο, Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου ήταν η σύλληψη του ραδιοφωνικού παραγωγού Άκη Σαμαρτζή, με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του δημάρχου Βόλου. Αφού ολοκλήρωσε την αναφορά του στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε έναν οχετό με ύβρεις και συκοφαντίες, σε βάρος του Γιώργου Καρεκλίδη, αποκαλώντας τον «απατεώνα», «εκβιαστή», «δημοσιογραφικό σκουπίδι» «σουβλατζή» και «ότι χειρότερο έχει βγάλει η πόλη του Βόλου» καλώντας τον να φύγει από τον πόλη, αλλά και να αλλάξει όνομα.

«Εδώ και χρόνια μας σέρνει στα δικαστήρια», λένε οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο…

Κατά το τοπικό μέσο ο Αχιλλέας Μπέος ισχυρίστηκε πως του εστάλη ανώνυμη καταγγελία και τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου, από Βολιώτη ο οποίος δήλωνε «αγανακτισμένος» και «αηδιασμένος» με όσα συμβαίνουν στην πόλη, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον εκδότη και δημοσιογράφο Γιώργο Καρεκλίδη και αφήνοντας υπαινιγμούς για εκβιασμούς εργολάβων και πολιτικών.

Από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που έγινε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά την κατάθεση της ανώνυμης καταγγελίας και των συνοδευτικών εγγράφων, προέκυψε πως ούτε εκβιασμός υπήρξε, ούτε απειλή, ούτε οποιαδήποτε άλλη παράνομη συμπεριφορά εκ μέρους του δημοσιογράφου και εκδότη, κάτι που κατέθεσαν ενόρκως και οι τρεις επιχειρηματίες, με συνέπεια η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο με σύμφωνη γνώμη μάλιστα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

πηγή tvxs.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα