Επικαιρότητα

B. Γάκης: Αισθάνομαι πρώτος μεταξύ ίσων

Ο νέος επικεφαλής της παράταξης ''Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα'' Βασίλης Γάκης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία δήλωσε: 

Parallaxi
b-γάκης-αισθάνομαι-πρώτος-μεταξύ-ίσων-616431
Parallaxi

Ο νέος επικεφαλής της παράταξης ”Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” Βασίλης Γάκης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στην οποία δήλωσε:

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, η πόλη μας! Και στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή έχω μάθει να πορεύομαι πάντα με γνώμονα το καλό της και το συμφέρον των συνδημοτών μου. Μια αρχή η οποία αντανακλά στον τρόπο δράσης και των υπολοίπων συναδέλφων, του Σταύρου Καλαϊτζίδη, της Νέλλης Αϊδονά, του Λευτέρη Αρβανίτη και του Στέφανου Γωγάκου. 

Για εμένα αυτό σημαίνει συμμετοχή στα κοινά, αυτό σημαίνει δημοτικός σύμβουλος, αυτό σημαίνει ενεργός πολίτης.

Η αγάπη μου για τη Θεσσαλονίκη, η επίγνωση των προβλημάτων της, η πολιτική ταυτότητα και η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου, με οδήγησαν στην απόφαση να συνταχθώ μαζί του, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον κοινό αγώνα και να επιστρέψω στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και ήδη εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. 

Άλλωστε, όπως δήλωσα κατά την ανακοίνωση της απόφασής μου αυτής, «όταν το σπίτι σου έχει πρόβλημα, αφήνεις τη γειτονιά σου (Περιφέρεια) και ιδίως όταν γνωρίζεις ότι είναι σε καλά χέρια».

Τα μέλη της παράταξής μας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Νίκου Ταχιάου, συλλογικά, με τις οδηγίες του και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των τοπικών φορέων και έχοντας ως ιδεολογικό πρόσημο τις αρχές της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας, που μας στήριξε, διαμορφώσαμε το πρόγραμμα μας  διατυπώνοντας μια υπεύθυνη πρόταση, την οποία θέσαμε στην κρίση των συμπολιτών μας. 

Ωστόσο το προεκλογικό κλίμα που καλλιεργήθηκε, δίνοντας έμφαση στην παραπληροφόρηση και στη μικροπολιτική, εμπόδισε τη διάχυση του πολιτικού μηνύματος και οράματός μας στους φυσικούς αποδέκτες, δηλαδή το λαό της Θεσσαλονίκης. 

Παρόλα αυτά, αν και οι Θεσσαλονικείς μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη εκλέγοντας στο νέο δημοτικό συμβούλιο 11 μέλη, εν τούτοις ο Νίκος Ταχιάος δεν εκλέχθηκε Δήμαρχος. 

Νέος Δήμαρχος είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκλέχθηκε χωρίς όμως την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλω σε αυτό το σημείο να σας δηλώσω ότι η παράταξή μας, αναλογιζόμενη τους κινδύνους της ακυβερνησίας της πόλης και τις ολέθριες συνέπειες που θα επέφερε στους συμπολίτες μας λόγω ενός νόμου γνωστού ως “Κλεισθένη”, που στην ουσία υποσκάπτει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν ανοιχτή για συνεργασία με τη διοίκηση. 

Με τον τρόπο αυτόν δίναμε τη δυνατότητα να συγκροτηθεί μια ισχυρή πλειοψηφία. Όλοι όμως γνωρίζετε οτι η συνεργασία αυτή δεν έγινε εφικτή

Σχηματίστηκε, λοιπόν, μια νέα δημοτική πλειοψηφία η οποία βασίστηκε στην ανεξαρτητοποίηση Δημοτικών Συμβούλων πέραν της βούλησης των παρατάξεων με τις οποίες εκλέχθηκαν.

Οι αναφορές μου αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις -σε ό,τι αφορά εμάς τουλάχιστον- ενός κεφαλαίου που πρέπει να κλείσει οριστικά. 

    

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα